FRATII IOAN si VICTOR BECALI, impreuna cu CRISTI BORCEA, condamnati, din nou, la INCHISOARE

Fratii IOAN si VICTOR BECALI impreuna cu CRISTI BORCEA au fost condamnati, joi, la inchisoare in dosarul in care au fost acuzati ca au mituit un judecator pentru a fi achitati in DOSARUL TRANSFERURILOR. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au anuntat azi sentintele din acest caz, iar cei trei oameni de fotbal si-au prelungit “VACANTA” din PUSCARIE.

IOAN BECALI, cel are fusese liberat conditionat nu cu mult timp in urma, a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare pentru dare de mita. Judecatorii au decis contopirea acestei pedepse cu cea din DOSARUL TRANSFERURILOR el urmand a executa 7 ani si patru luni de detentie, din care va fi scazuta perioada petrecuta pana acum in spatele gratiilor.

Fratele sau, VICTOR BECALI, a primit de asemenea o pedeapsa de 3 ani de inchisoare care, contopita cu cea din DOSARUL TRANSFERURILOR ii aduce acestuia o condamnare de 5 ani si 8 luni de detentie. Cei doi fosti impresari au fost judecati in procedura simplificata dupa ce si-au recunoscut vina. De asemenea, instanta a dispus anularea liberarii conditionate a lui IOAN BECALI, acesta urmand a reveni in inchisoare.

CRISTI BORCEA, cel care nu si-a recunoscut vina in acest dosar, a primit o condamnare de trei ani si sase luni. Pentru ca el nu a fost judecat in procedura simplificata, are dreptul de a ataca sentinta. GEANINA TERCEANU, magistratul mituit de cei trei, a primit o pedeapsa de cinci ani de inchisoare.

Potrivit procurorilor, Geanina Teodorovici Terceanu ar fi primit 220 de mii de euro din partea fratilor Becali si a lui Cristi Borcea pentru a-i achita pe inculpatii din Dosarul Transferurilor, fapt ce s-a si intamplat. Primele suspiciuni ale procurorilor in acest caz au inceput inca din aprilie 2012, cand Terceanu i-a achitat pe cei opt inculpati din Dosarul Transferurilor.

Instrumentarea cazului a inceput in aprilie 2014, iar de atunci procurorii au inceput sa stranga mai multe probe. Intre timp, in 2013, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat la inchisoare pe condamnatii din Dosarul Transferurilor, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut decizia, in martie 2014.

Sursa foto: adevarul