Fratii Kouachi nu stiau de “ostaticul” care s-a refugiat la primul etaj al tipografiei. El le-a transmis politistilor elemente tactice

Fratii Kouachi nu stiau de "ostaticul" care s-a refugiat la primul etaj al tipografiei. El le-a transmis politistilor elemente tactice

“Ostaticul” de la tipografia din nordul Frantei, unde s-au retras vineri cei doi frati Kouachi, nu a fost “reperat” de presupusii autori ai atacului de la Charlie Hebdo, a anuntat o sursa apropiata dosarului.  

“Inca de la sosirea celor doi suspecti, in jurul orei 09.30 (10.30, ora Romaniei), angajatul in varsta de 26 de ani, Lilian, s-a refugiat la primul etaj al tipografiei si nu i-a mai vazut pe cei doi frati”, a explicat aceasta sursa.

“El a reusit sa ofere prin SMS elemente tactice, precum pozitia sa in interiorul sediului, celulei de negociere” a GIGN (Grupul de Interventie al Jandarmeriei Nationale), unitatea de elita insarcinata cu efectuarea operatiunii.

Negociatorii din cadrul GIGN au incercat in repetate randuri sa intre in contact cu fratii Kouachi, in special prin intermediul liniilor telefonice de la tipografie, insa cei doi barbati nu au raspuns.

“Totusi, ei au ascultat toate mesajele lasate de negociatori”, a spus sursa citata de AFP.

Citeste si: FRANTA, AMENINTATA DE NOI ATACURI TERORISTE! LIDER AL-QAIDA IN YEMEN: NU VETI FI IN SIGURANTA CAT VETI LUPTA IMPOTRIVA LUI ALLAH

Cu putin timp inainte de 16.00 GMT (18.00, ora Romaniei), jandarmi din cadrul GIGN s-au pozitionat in perspectiva lansarii unui asalt. in acel moment cei doi presupusi autori ai atacului de la Charlie Hebdo au iesit si au tras in directia fortelor de ordine, fiind neutralizati imediat, a precizat sursa.

“Simultan cu deschiderea focului, un vehicul blindat al jandarmeriei a permis accesul la primul etaj in vederea eliberarii tanarului”, potrivit sursei.

Cei doi barbati, ucisi in timpul asaltului, au fost ulterior “identificati ca fiind Chérif si Saïd Kouachi”, cautati dupa atentatul de la Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti.

Aproape 150 de membri ai GIGN au fost mobilizati pentru aceasta operatiune.