Frauda BAC 2013: Doi profesori si un parinte de la liceul Bolintineanu, condamnati la inchisoare

Doi profesori si un parinte al unui elev de la liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Bucuresti, implicati in dosarul Fraudei de la examenul de Bacalaureat, au fost condamnati la inchisoare cu suspendare, informeaza postul Realitatea Tv.

Astfel, un profesor si un parinte au fost condamnati la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul fraudei de la Bacalaureat in care a fost implicat liceul “Dimitrie Bolintineanu” din Capitala, iar un alt profesor a primit o pedeapsa de un an de inchisoare, tot cu suspendare.

Decizia magistratilor de la Tribunalul Bucuresti nu este una definitiva.

In vara anului 2013, pe 1 iulie, in prima zi a examenelor scrise de la bacalaureat, oamenii legii au descins la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” din Capitala. In urma perchezitiilor, anchetatorii au descoperit sume nejustificate in salile de examen, inclusiv asupra unor profesori.

Cinci profesori din comisia de examen si 32 de profesori supraveghetori la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” au fost audiati. Ulterior, zeci de elevi au fost audiati de Politia Capitalei.

Fosta directoare a liceului, Costica Varzaru, a fost arestata pentru ca a aranjat delegarea unei comisii permisiva la examenul de bacalaureat desfasurat la centrul de examen de la Bolintineanu. Ulterior, anchetatorii au decis judecarea ei in stare de libertate.

Sursa foto: realitatea.net