Frauda la BAC: Costica Varzaru si alte trei persoane trimise in judecata

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au trimis-o, vineri, in judecata pe Costica Varzaru, fosta directoare a liceului D. Bolintineanu din Bucuresti, acuzata ca ar fi cerut si primit mita pentru a favoriza elevi la examenul de Bacalaureat. Alaturi de ea, au mai fost trimise in judecata, in acelasi dosar, inca trei persoane, informeaza postul de televiziune Realitatea Tv.

Conform referatului procurorilor, directoarea organizase si o retea care trebuia sa rezolve subiectele imediat ce acestea erau trimise de inspectorat, pentru a oferi solutiile elevilor care dadusera spaga.

In 2 august, Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul Costicai Varzaru fata de prelungirea arestului preventiv. Fosta directoare fusese arestata preventiv in 2 iulie, printr-o decizie a Tribunalului Bucuresti, fiind acuzata de trafic de influenta in scopul fraudarii examenului de bacalaureat.

Ea a fost demisa din functia de director al Liceului “Dimitrie Bolintineanu” din Capitala, pe 1 iulie, ziua in care au inceput probele scrise ale examenului de bacalaureat si cand procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti si politistii au facut perchezitii la acest liceu, in timpul carora au gasit sume de bani in salile de examen, inclusiv asupra unor profesori.

In acelasi dosar, in ultima perioada au fost audiati si membri ai comisiei de bacalaureat de la “Bolintineanu”, precum si elevi.

Anchetatorii au facut, la 1 iulie, in prima zi a examenelor scrise de la bacalaureat, perchezitii la Liceul “Bolintineanu”, cu sprijinul SRI, Directiei Generale Anticoruptie si Politiei Capitalei. In timpul perchezitiilor s-au gasit sume de bani in salile de examen, inclusiv asupra unor profesori.

Cinci profesori din comisia de examen si 32 de profesori supraveghetori la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” au fost audiati in 1 iulie la Politia Capitalei. Comisia de examen a fost schimbata dupa proba la Limba romana, iar conducerea liceului a fost demisa de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Sursa foto: gandul.info