Frauda la BAC: Pedepsele primite de doua profesoare si un elev

Cele doua profesoare din cadrul comisiei de bacalaureat de la Liceul “Dimitrie Leonida” din Constanta, prinse ca au luat mita pentru a lasa un elev sa copieze, la examenul de Bacalaureat, au fost condamnate la cinci ani de inchisoare cu suspendare, informeaza Mediafax.

Cele doua cadre didactice au primit cate 200 de lei pentru a-l lasa pe Cornel Ciaciru sa “se inspire”. Acesta a fost acuzat de dare de mita si a fost condamnat la doua luni de inchisoare cu suspendare.

Magistratii Tribunalului Constanta le-au condamnat pe Maria Tutuianu si Gabriela Lefter, cadre didactice supraveghetoare la sesiunea august – septembrie 2013 a examenului de bacalaureat, la cinci luni de inchisoare si au dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei aplicate pe durata unui termen de incercare de doi ani si cinci luni.

Judecatorii au decis confiscarea de la Maria Tutuianu si Gabriela Lefter a cate 200 de lei de la fiecare, reprezentand sumele ce au facut obiectul luarii de mita si i-au obligat pe cei trei inculpati la plata a cate 1.280 de lei, fiecare, reprezentand cheltuieli judiciare.

Decizia instantei nu este definitiva, putand fi atacata la Curtea de Apel Constanta.

Sursa foto: realitatea.net