Frauda la BACALAUREAT 2013: Scandalul de la Liceul D. Bolintineanu s-a lasat cu demiteri la Politia Capitalei

Scandalul fraudei la Examenul de BACALAUREAT de anul acesta s-a lasat cu demiteri. Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae, a fost schimbat din functie dupa toata tevatura care s-a produs ieri la liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti.

Alexandru Niculae va ramane in cadrul biroului de presa al Politiei Capitalei, insa nu va mai putea iesi cu declaratii publice.

Reamintim ca vineri s-a produs o nebuunie generala in curtea liceului Dimitrie Bolintineanu, dupa ce politistii au venit cu doua autocare pentru a lua aproximativ 100 de elevi la audieri. Desi initial au anuntat ca au mandat de aducere de la Tribunalul Bucuresti, ulterior s-a dovedit contrariul. Chiar premierul a fost cel care a intervenit cu o declaratie potrivit careia nu exista mandat de aducere.

Politistul care a spus ca exista mandat de aducere a fost Alexandru Niculae, purtator de cuvant al Politiei Capitalei. “Instanta de judecata competenta a emis mandate de aducere pe numele persoanelor care pot oferi informatii de natura sa ajute organele de cercetare sa solutioneze aceasta cauza”, a declarat Alexandru Niculae, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

Apoi, a urmat o alta balba oficiala. Ministrul de interne, Radu Stroe, l-a contrazis pe premier afirmand ca politistii au respectat procedura, iar mandatele au fost emise de procurori. Ulterior, ministrul a ordonat o ancheta la IGPR, iar parchetul general a cerut explicatii de la procurorii bucuresteni care instrumenteaza cazul.

La Politia Capitalei au ajuns totusi mai multi elevi insotiti de parinti. Acestia au raspuns intrebarilor procurorilor si au scapat de aceasta procedura necesara in ancheta declansata luni in dosarul in care fosta directoare a liceului este arestata preventiv pentru trafic de influenta.

Foto: Jurnalul