FRAUDA LA BACALAUREAT 2013: Costica Varzaru, directoarea Liceului Dimitrie Bolintineanu, a fost retinuta

Costica Varzaru, directoarea Liceului Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti a fost retinuta de procurori si audiata la Politia Capitalei in dosarul privind fraudarea examenului de BACALAUREAT, proba scrisa de Limba si Literatura Romana.

Directoarea Liceului Dimitrie Bolintineanu este suspectata de fapte de coruptie si astazi va aparea in instanta, cu propunerea de arestare preventiva. Anchetatorii au mers luni la liceul Bolintineanu de unde au ridicat inscrisuri si unitati de calculator, care urmeaza sa fie expertizate din punct de vedere informatic, in urma unor perchezitii care au vizat o incercare de fraudare a examenului de bacalaureat desfasurat in aceasta perioada.

Comisia de Bacalaureat de la Liceul Bolintineau a fost schimbata, luni, de catre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) la cateva ore dupa sustinerea probei la Limba romana, iar directorul si directorul adjunct ai scolii au fost demisi, pentru presupuse fapte de coruptie.

ISMB precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca au fost schimbati cei cinci membri ai comisiei de bacalaureat, precum si cei 32 de profesori supraveghetori de la liceu. Totodata, au fost eliberati din functiile de conducere directorul si directorul adjunct, precum si directorul Scolii Gimnaziale nr. 178, care indeplinea si rolul de vicepresedinte al comisiei din centrul de examen.

Ulterior, Ministerul Educatiei a informat ca niciuna dintre variantele de subiecte la proba scrisa la Limba romana de la bacalaureat nu a fost publicata inainte de inceperea examenului, respectiv ora 9.00, iar STS a facut verificari si a asigurat ca nu a existat nicio bresa in reteaua informatica.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au inceput urmarirea penala “in rem” pentru fapte de coruptie privind proba scrisa la Limba romana de la bacalaureat care a fost sustinuta la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”, fiind facute perchezitii la unitatea de invatamant cu sprijinul SRI, Directiei Generale Anticoruptie si Politiei Capitalei.