FRF a anunţat câţi spectatori vor putea fi în tribune la meciurile de la Euro 2020 găzduite de București

Federatia Romana de Fotbal (FRF) a anuntat, joi, ca meciurile de la turneul final al Campionatului European de fotbal gazduite de capitala Romaniei vor avea spectatori in tribune. Decizia a fost luata dupa o runda de consultari cu organismele statului roman.

Autoritățile au aprobat cererea Structurii Locale de Organizare în vederea accesului spectatorilor la cele 4 meciuri pe care București la va organiza la Euro 2020, în această vară. S-a ajuns la concluzia Arena Națională ar urma să fie deschisă publicului, însă doar la 25% din capacitatea stadionului.

Joi, 4 martie, a avut loc o întrunire a Comitetul Interministerial Euro 2020, inițiată de ministrul Eduard Novak. A participat la această întâlnire și secretarul de Stat din MAI Raed Arafat, Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății, dar și reprezentanți de la ministerele Sportului, Internelor și de Externe.

”După mai multe ore de prezentare a unor scenarii și de dezbatere a acestora, Comitetul Interministerial Euro 2020 a ajuns la un consens: în perioada următoare se va construi scenariul admiterii publicului pe Arena Națională în limita cotei de 25% din capacitatea totală.

Autoritățile medicale împreună cu cele de asigurare a ordinii publice vor aviza setul de măsuri necesare pentru a oferi siguranță deplină celor aproximativ 12 mii de spectatori care vor intra la meciurile EURO 2020”, se arată în comunicatul remis presei de FRF.

Astfel, la partidele de la EURO 2020 de la București vor putea lua parte aproximativ 12.000 de suporteri. Primul meci care se va disputa la București va fi duminică, pe 13 iunie. Austria o va întâlni pe Macedonia de Nord, de la ora 18.00. Pe 17 iunie va veni rândul Ucrainei să evolueze la București, cu Macedonia de Nord. Partida e programată la ora 15.00. Ultimul duel din faza grupelor care se va disputa pe Arena Națională – 21 iunie, între Ucraina și Austria, de la ora 18.00.

Bucureștiul va gazdui si a șasea „optime”, cea în care se vor întâlni locul 1 din grupa F cu locul 3 din grupa A, B sau C. Din Grupa F fac parte Portugalia, Franța și Germania, iar cel puțin una dintre acestea ar putea evolua la București în „optimi”. Meciul se va disputa la ora 21.00.

Sursa foto: sport