FRF a decis: Rapid si Concordia Chiajna vor disputa un baraj pe 13 iulie UPDATE

UPDATE: Presedintele de la CSMS Iasi, Florin Prunea, a revenit cu inca o declaratie amenintatoare la adresa FRF si a membrilor Comitetului Executiv: “Daca as fi in locul celor de la Chiajna, nu m-as prezenta la meciul de baraj. In mod normal ei trebuie sa ramana in Liga I! Lucrurile nu vor ramane asa, ne vom adresa la TAS. Acum s-a vazut ce inseamna Poli Timisoara si alte echipe care au fost retrogradate din cauza licentei. S-a incalcat grav statutul FRF” a declarat Prunea la sport.ro.

UPDATE: Daniel Pancu este amuzat de decizia Comitetului Executiv al FRF, insa, la randul sau are o propunere la fel de comica atunci cand vine vorba de barajul dintre Rapid si Concordia, pentru giulesteni sa joace Daniel Niculae si Cristi Sapunaru care sunt liberi de contract la aceasta ora  :lol:!!!

“Decizia este absolut comica, nu are nici o treaba cu fotbalul. Nici nu se stiu exact jucatorii din lot, nu avem pregatirea necesara, ce sa jucam? Si la fel este si la Concordia. Este absurd, cei din Comitetul Executiv trebuiau sa ia decizia asta cel putin acum trei saptamani, pentru ca ambele echipe aveau inca loturile de jucatori cu care au terminat campionatul.

Nu stiu cine a putut sa ia o astfel de decizie, probabil era singura posibilitate legala. E foarte greu pentru ambele echipe, nu stiu ce pot face dupa o saptamana de pregatire. Eu cred ca trebuia să se aleaga una dintre Chiajna si Rapid”, a spus Daniel Pancu la postul de televiziune DolceSport.

”Mie mi-a expirat contractul la 30 iunie, sa vedem ce putem face. Se poate face o intelegere pe termen scurt. Deja am vorbit cu toti colegii si vom veni la antrenamente. Incercam sa-i convingem si pe Cristi Sapunaru si Daniel Niculae sa joace alaturi de noi in acest meci, ei fiind liberi de contract ” a mai spus Pancone pentru sursa citata.

UPDATE: “Rapid are mai multi fani si, pentru ca sansele sa fie egale, noi vom propune FRF ca, indiferent de locul unde se va disputa meciul, sa se joace fara spectatori 😯 ” a declarat Mircea Minea, primarul din Chiajna, pentru gsp.ro.

“Noi inca mai asteptam sa ne sune cei de la Rapid, inca dorim sa fuzionam. Daca nu se poate, atunci vom juca barajul, dar am dori fara public, pentru ca Rapid are de ispasit niste etape fara spectatori. Nu vrem sa jucam in deplasare, vrem ca barajul sa se dispute la Bucuresti” a mai spus Mircea Minea pentru sport.ro.

UPDATE: “Sunt foarte surprins ca membrii Comitetului Executiv al FRF au incalcat statutele si regulamentele in vigoare. Nu ma asteptam deloc la aceasta decizie” a declarat revoltat Florin Prunea, presedintele echipei CSMS Iasi, decizia luata de membrii CEx al FRF.

UPDATE: Mircea Sandu: “Am supus la vot numarul de echipe cu care sa inceapa Liga I. Din opt membri, sapte au votat pentru 18 echipe si unul pentru 17. Mai departe am aprobat, cu sapte voturi pentru si unul contra, un meci de baraj. Meciul se va disputa pe 13 iulie, la Ploiesti, intre prima echipa cu licenta, Chiajna si Rapid. Nu a fost vorba sa avem 20 de echipe in Liga I”.

UPDATE: Meciul de baraj va avea loc pe stadionul “Ilie Oana” din Ploiesti, cu incepere de la ora 21.00! In cazul in care va interveni ceva neasteptat, se vor lua in calcul si stadioanele din Capitala.

UPDATE: “Este adevarat, Rapid si Chiajna vor evolua intr-un meci de baraj care va decide a 18-a echipa din Liga I. Restul o sa aflati de la Mircea Sandu” a declarat Dumitru Dragomir, presedintele LPF, la iesirea de la Comitetul Executiv.

UPDATE: Meciul de baraj dintre Rapid si Concordia Chiajna se va disputa intr-o singura mansa, pe data de 13 iulie, la Ploiesti sau la Giurgiu.

In aceasta dimineata la sediul Federatiei Romane de Fotbal s-a desfasurat Comitetul Executiv in care s-a hotarat care va fi cea de-a 18-a echipa din Liga I in sezonul 2013-2014.

Comitetul Executiv al FRF s-a intrunit, astazi, pentru a stabili cine va fi cea de-a 18-a formatie din Liga I. Formatiile Rapid Bucuresti si Concordia Chiajna vor disputa un meci de baraj in urma caruia va fi stabilita a 18-a echipa care va evolua in Liga I in sezonul urmator.

Aceasta situatie a fost una logica, dupa ce, ieri, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a admis recursul Universitatii Cluj si a intors decizia Comisiei de Licentiere a FRF in cazul Sepcilor Rosii care vor juca in 2013-2014 in Liga I.

Astfel numarul echipelor din campionatul intern s-a marit la 17, iar astazi am aflat care va fi cea de-a 18-a echipa care va completa primul esalon fotbalistic al tarii..

Cele mai mari sanse, inaintea luarii acestei decizii, le avea Rapid Bucuresti, despre care Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a declarat ca sunt in aceeasi situatie cu Universitatea Cluj, insa ceva mai amarati pentru ca nu si-au putut permite sa mearga la TAS :).

O alta varianta ar fi fost aceea ca prima retrogradata sa fie mentinuta in Liga I, in acest caz echipa care ar fi salvata, ar fi Concordia Chiajna, in timp ce a treia solutie ar fi dus la organizarea unui baraj intre Concordia Chiajna si CSMS Iasi.

Pana la urma membrii Comitetului Executiv al FRF au decis ca echipa care va completa Liga I in sezonul 2013-2014 sa fie aleasa in urma unui baraj care se va disputa intre Rapid si Concordia Chiajna.

Sursa foto:oradedolj.oradestiri.ro