FRF a stabilit primele tricolorilor pentru o eventuala calificare la turneul final al EURO 2016

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) a aprobat, luni, contractul cu jucatorii echipei nationale privind primele de calificare la turneul final al Campionatului European din 2016.

“Comitetul Executiv aproba modificarea Regulamentului Contract incheiat intre jucatorii echipei nationale si Federatia Romana de Fotbal in conformitate cu propunerea domnului Victor Piturca, propunere insusita si de domnul Iordanescu in calitate de selectioner”, se mentioneaza intr-un comunicat publicat, luni, pe site-ul oficial al FRF.

Conform unor surse din anturajul primei reprezentative, presedintele FRF, Razvan Burleanu, si jucatorii au convenit ca din cele 8 milioane euro pe care federatia le-ar incasa de la UEFA in cazul in care nationala Romaniei s-ar califica la Campionatul European din Franta, fotbalistii sa primeasca trei milioane de euro.

CITESTE SI: Comitetul Executiv al FRF NU A VOTAT incetarea contractului lui VICTOR PITURCA 

Aceasta suma va fi impartita intre jucatorii convocati la echipa nationala la meciurile din preliminarii, in functie de numarul de minute jucate. Restul de 5 milioane de euro urmeaza sa ramana in visteria FRF.

De asemenea, Federatia Romana de Fotbal a decis sa le acorde jucatorilor echipei nationale si prime pentru fiecare victorie din preliminariile Campionatului European 2016, fiecare titular incasand suma de 3.000 de euro.

In actuala campanie de calificare la CE 2016, selectionata Romaniei a obtinut pana in prezent doua victorii in deplasare, cu Grecia si Finlanda, si o remiza pe teren propriu, cu Ungaria, ocupand locul doi in clasamentul Grupei F, cu 7 puncte. La Campionatul European din 2016 se califica direct primele doua echipe din fiecare grupa plus ocupanta locului trei cu cea mai buna linie de clasament.

In comunicatul FRF de luni se mai mentioneaza ca membrii Comitetului Executiv au luat act de rezilierea contractului lui Victor Piturca si au aprobat cu unanimitate de voturi instalarea lui Anghel Iordanescu in functia de selectioner.

“Ia act de informarea efectuata de presedintele FRF cu privire la situatia de fapt, de drept si motivele care au determinat incetarea raporturilor contractuale dintre domnul Victor Piturca si FRF. Ia act de faptul ca raporturile contractuale dintre domnul Victor Piturca si FRF au incetat prin acordul partilor. Aproba cu unanimitate de voturi propunerea presedintelui FRF si numeste in functia de antrenor principal al echipei nationale de seniori a Romaniei a domnului Anghel Iordanescu. Contractul incheiat cu domnul Iordanescu va avea o durata de un an de zile, cu obiectiv de a califica echipa nationala la Euro-2016”, se precizeaza in comunicatul citat.

CITESTE SI: ANGHEL IORDANESCU a fost validat de Cex al FRF in functia de selectioner 

FRF anunta, de asemenea, ca hotararile Comitetului de Urgenta au fost aprobate de Comitetul Executiv fara a mentiona insa care sunt acestea. “Aproba cu majoritate de voturi (2 abtineri – domnul Cighir si domnul Burca, precum si un vot impotriva – domnul Stana) Hotararile Comitetului de Urgenta adoptate de la ultima sedinta a Comitetului Executiv, respectiv de la data de 24.09.2014 si pana in prezent”, se arata in comunicat.

Sursa foto: economica.net