FRF s-a decis asupra SISTEMULUI COMPETITIONAL din LIGA I

Federatia Romana de Fotbal (FRF) va propune schimbarea sistemului competitional al ligii 1 in Comitetul Executiv de marti. Presedintele FRF, Razvan Burleanu, doreste sa renunte la sistemul cu 14 echipe pentru unul cu 16 echipe, informeaza postul de televiziune DolceSport.

UPDATE:Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal s-a intrunit marti si a discutat, printre multe altele, despre sistemul competitional ce va fi folosit in editia ce urmeaza a Ligii 1.

Membrii CEx au hotarat ca sistemul competitional sa ramana acelasi, chiar daca:

– Liga Profesionista de Fotbal a propus ca impartirea echipelor sa fie diferita fata de ultimele doua sezoane. Reprezentantii LPF si-ar fi dorit ca 8 echipe sa mearga in play-off, in timp ce celelalte 6 sa se bata in play-out.

– Iar FRF a vrut ca echipele din play-out, 8 la numar, sa fie impartite in doua grupe, iar castigatoarele sa joace un meci de baraj. Un al doilea baraj urma sa aiba loc intre invingatoarea celui din play-out si ultima clasata din play-off, pentru un loc in Europa League potrivit Gazetei Sporturilor.

Propunerile au fost insa refuzate, astfel ca sezonul 2017/2018 al Ligii 1 se va desfasura dupa acelasi sistem competitional ca precedentele doua: 6 echipe se califica in play-off, urmand ca restul de 8 sa mearga in play-out. 14 iulie e data la care va incepe sezonul 2017/2018 al Ligii 1. LIGA I a trecut la sistemul cu 16 echipe, cu play-off/play-out incepand cu editia 2015/2016.

STIRE INITIALA

“Federatia vrea sa analizeze o modificare a sistemului competitional, cu toate ca majoritatea cluburilor din Liga I a solicitat mentinerea actualului sistem”, a dezvaluit juristul LPF, Justin Stefan, la Dolce Sport. “Cluburile din Liga 1 nu au cerut Federatiei sa contracteze o firma din strainatate pentru a analiza modificarea sistemului de organizare al Ligii 1”, a continuat acesta.

Burleanu sustine revenirea la sistemul cu 16 echipe deoarece “vreau sa fie suficient spatiu pentru echipele de traditie, care au inceput sa vina din urma, sustinute de suporteri”. Daca propunerea va trece, Liga 1 ar urma sa treaca la sistemul cu 16 echipe incepand din sezonul 2019/2020.

In ultimele doua sezoane, Liga 1 s-a desfasurat dupa sistemul cu 14 echipe, cu play-off/play-out.

Sursa foto: sport