Frozen, cel mai bine vandut film de animatie din toate timpurile. Afla aici ce incasari a avut

Lungmetrajul ” Frozen”, produs de studiourile Disney, este filmul de animatie cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei, depasind astfel “Toy Story 3”.

Potrivit Time.com, “Frozen” a avut incasari la nivel mondial de 1.072 miliarde de dolari, ceea ce il plaseaza pe primul loc intre filmele de animatie si pe locul 10 in lista filmelor din toate timpurile din acest punct de vedere.

Citeste si: PREMIILE OSCAR 2014: “12 YEARS A SLAVE” A FOST DESEMNAT CEL MAI BUN FILM. LISTA COMPLETA A CASTIGATORILOR

Pe continentul nord-american, “Frozen” a reusit sa incaseze 398.4 milioane de dolari, restul de 674 fiind “realizati” in strainatate.

Pelicula animata “Frozen”, inspirata de basmul “Craiasa Zapezilor”, spune povestea unei printese scandinave care trebuie sa se impace cu sora ei cea mare. Aceasta din urma, devenita regina, are puterea de a transforma in gheata tot ce atinge cu mainile si declanseaza din greseala o iarna aspra care ameninta sa distruga intregul regat

Precedentul “campion” in box office-ul mondial al filmelor de animatie a fost lungmetrajul din 2010 ” Toy Story 3″, care a obtinut incasari globale de 1.064 miliarde de dolari, potrivit boxofficemojo.com. Atat “Frozen”, cat si “Toy Story 3” au fost distribuite de Walt Disney Pictures.

Sursa foto: time.com