Frunzaverde ar putea fi propunerea PNL la MAI

Sorin Frunzaverde ar putea fi propunerea PNL pentru postul de ministru al Afacerilor Interne (MAI), potrivit unor surse politice, care sustin ca Frunzaverde ar fi acceptat numirea, insa ar fi cerut garantii ca PNL ramane la guvernare.

Postul de la MAI a ramas vacant dupa ce Radu Stroe a demisionat din functie in urma tensiunilor generate de accidentul aviatic produs in 20 ianuarie in Muntii Apuseni.

Alte variante vehiculate pentru Ministerul Afacerilor Interne ar fi primarul Sibiului Klaus Iohannis, deputatul Theodor Atanasiu, dar si deputatul de Prahova Mircea Rosca.

Intrebat daca este luat in calcul pentru postul de ministru de Interne, Klaus Iohannis a precizat ca au fost unele discutii, insa care vor fi facute publice dupa discutiile din Biroul Politic si Delegatia Permanenta.

“Au fost diferite discutii in partid, dar le veti afla dupa ce se discuta in Biroul Politic si in Delegatia Permanenta”.

Vezi aici declaratiile lui Victor Ponta cu privire la numirea noului ministru de la Interne

Iohannis a precizat, raspunzand unei alte intrebari, ca discutiile au fost “in interiorul partidului”, fara ca acestea sa ajunga si la premierul Victor Ponta. Intrebat daca este dispus sa preia portofoliul respectiv sau altul, Iohannis a afirmat: “O sa va raspund dupa sedinta de maine (vineri – n.r.)”.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, declara, duminica seara, ca in cazul eventualelor remanieri se va putea decide cu ocazia Delegatiei Permanente a PNL de la finalul saptamanii, tinand sa dezminta “fanteziile de presa” in privinta numelor ministrilor care vor fi schimbati, potrivit Mediafax.