Frunzaverde, PNL: Pe Crin Antonescu il vad la sefia PNL si candidat la prezidentiale din partea gruparii de dreapta

sorin-frunzaverde

Vicepresedintele PNL, Sorin Frunzaverde, a declarat miercuri, inaintea Delegatiei Permanente a partidului, ca liberalii opteaza pentru o fuziune cu PDL, car ca aceste detalii vor fi stabilite pe parcursul discutiilor cu reprezentantii democrat-liberalilor.

Frunzaverde a adaugat ca il vede pe Crin Antonescu pe mai departe atat la sefia PNL, cat si candidat din partea gruparii de dreapta la alegerile prezidentiale din toamna.

“Sunt detalii pe care le vom stabili pe parcursul discutiilor. Pe Crin Antonescu il vad la sefia PNL si candidat din partea acestei grupari de dreapta. Cu Forta Civica nu exista niciun impediment sa participe la constructia de dreapta. Discutia fundamentala este insa cu PDL, in functie de discutiile cu ei vom hotari si celelalte aspecte. Oamenii de dreapta sunt in cvasi-totalitatea lor sunt bine-veniti in aceasta alianta de dreapta”, a declarat Sorin Frunzaverde.

PDL A DECIS SA INTRE IN ALIANTA CU PNL. BLAGA: VOM AVEA UN SINGUR CANDIDAT LA PRESEDINTIE

In privinta apartenentei la Partidul Popularilor Europeni (PPE), Sorin Frunzaverde a explicat ca exista acordul de principiu in acest sens.

” Europarlamentarii nostri au optat pentru apartenenta la PPE, vor participa la constituirea grupului PPE si conducerea PNL va trimite optiunea noastra pentru a intra in PPE.  Teoretic etapele vor fi consumate pana in 4 iunie, moment  in care se constituie grupul PPE. Nu s-a semnat nimic la Bruxelles, desi unele televiziuni au titrat asta. D-nul Crin Antonescu a fost la Bruxelles, dar de-a lungul lunilor trecute am avut discut cu conducerea PPE. Nu au fost discutii de care sa nu aiba cunostinta liderii PNL, discutiile au loc de multa vreme, au fost facute cateva afirmatii, PNL si-a pus problema de la inceputul anilor 2000 sa adere la PPE. Exista acordul de principiu al PPE, afirmatiile facute de presedintele PPE, exista si acordul PDL exprimat de Vasile Blaga”, a mai precizat Frunzaverde.

PDL va discuta miercuri cu PNL despre unificarea dreptei

Vicepresedintele PNL a mai spus ca se poate vorbi de fuziune, mai ales ca PDL a vorbit deja despre un candidat unic la prezidentiale.

“Este inceputul discutiilor, clar ca dorim constructia unui partid puternic de dreapta, vom vedea cum evolueaza discutiile astazi. Blaga a facut unele declaratii destul de transante. Veti fi pusi la curent. Se poate vorbi de fuziune si pe parcursul acestui an, dar si dupa prezidentiale. Daca exista acceptul unui candidat unic, impedimentul in calea fuziunii iata ca nu mai exista”, a declarat Sorin Frunzaverde.