FSLI: ABUZURILE asupra dascalilor si elevilor in scoli se INMULTESC; este nevoie urgent de MASURI LEGISLATIVE

Din ce in ce mai multe cazuri de dascali sau elevi,batuti si jigniti de catre parinti sau alti elevi,apar in scolile din Romania, iar legea nu ii protejeaza deloc nici pe cei de la catedra si nici pe elevi, oricine putand patrunde in unitatile de invatamant, chiar si acolo unde este paza, se arata intr-un comunicat de presa al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FLSI).

“In scolile din Romania intra cine vrea si face ce vrea, statul nu ne protejeaza nici dascalii, nici copiii”, se spune in comunicat.

FSLI da si cateva exemple de cazuri de acest gen. Astfel, un elev de 16 ani a fost batut in sala de clasa a Liceului StefanProcopiu din Vaslui, in urma cu doua zile. Doi baieti de 18 si 25 de ani au intrat in incinta liceului, care era supravegheat video, apoi in clasa in care invata copilul agresat si au inceput sa-l loveasca cu pumnii, picioarele si un grilaj metalic de la calorifer.

Citeste si: DIRECTOARE de scoala, BATUTA de tatal unei ELEVE. Motivul este INCREDIBIL!

Totodata, un profesor a fost batut pe 30 mai, la Scoala ”Anton Pann” din Ploiesti. Aici, directoarea adjuncta a fost agresata de un parinte, a carei fata, eleva in clasa a VIII-a, a fost trimisa acasa sa isi schimbe tinuta neadecvata. Elevei i s-a reprosat ca are o vestimentatie indecenta, total nepotrivita cu calitatea de elev si cu regulamentul scolii si i s-a cerut sa mearga acasa sa imbrace uniforma. Dar fata si-a trimis tatal sa ii faca dreptate, astfel ca parintele a fortat intrarea in scoala si a lovit-o pe directoarea adjuncta, care a ajuns la spital.

”Autoritatile ar trebui sa legifereze obligatii si sanctiuni pentru parintii si elevii care agreseaza fizic sau verbal un cadru didactic sau alti elevi. Chiar daca au fost multi dascali si copii abuzati in scoli, nu s-a intamplat nimic in acest sens. Iar cazuri precum cele din Ploiesti si Vaslui nu sunt singulare in Romania. Este inadmisibil asa ceva intr-o tara din Uniunea Europeana, care se pretinde civilizata”, a declarat Simion Hancescu, presedintele FSLI.

Citeste si: VIOLENTA in scoli: Un copil de 9 ani, batut si legat de un coleg

In comunicat se arata ca FSLI a cerut Ministerului Educatiei, in repetate randuri, luarea unor masuri ferme pentru asigurarea protectiei personalului din invatamant si a elevilor din clase, in fata actelor de agresiune facute de catre o parte a parintilor si, mai grav, a unor elevi certati cu disciplina si cu normele de conduita sociala.

Legea Educatiei ar trebui sa cuprinda norme si sanctiuni pentu toti cei implicate in procesul de educatie si anume: profesori, elevi si parinti, deopotriva, ai spun reprezentantii FSLI.

”Noi condamnam cu fermitate astfel de comportamente, indiferent din partea cui ar veni si cerem luarea de MASURI URGENTE pentru asigurarea pazei scolilor, a protectiei elevilor si a intregului personal din invatamant. Cerem, totodata, organelor abilitate de lege sa isi faca datoria si sa ia masurile legale care se impun, pentru sanctionarea unor astfel de incidente grave si sa initieze actiuni concrete pentru prevenirea lor in viitor”, a adaugat Hancescu.

Sursa foto: adevarul.ro