FSLI: Decizia CCR referitoare la ORA DE RELIGIE produce REPERCURSIUNI atat asupra elevilor, cat si a profesorilor

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) considera ca decizia Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) privind ORA DE RELIGIE produce REPERCUSIUNI atat asupra elevilor, cat si a profesorilor care predau aceasta disciplina, potrivit unui comunicat al federatiei remis joi presei.

Potrivit FSLIS, elevii care nu vor opta pentru frecventarea OREI DE RELIGIE pot ramane nesupravegheati, iar unii profesori isi pierd locul de munca la jumatatea anului scolar.

”Modificarile care au loc in timpul anului scolar dau peste cap sistemul de invatamant. Nu intamplator a fost introdus in Legea Educatiei Nationale un articol, conform caruia orice modificare intra in vigoare la inceputul anului scolar”, a declarat presedintele FSLI, SIMION HANCESCU.

Citeste si: SORIN CIMPEANU: Parintii trebuie sa depuna CERERI daca vor ca copiii lor sa urmeze ORELE DE RELIGIE in semestrul al doilea

Plecand de la decizia Curtii Constitutionale, conducerea FSLI considera ca parlamentarii din cele doua comisii de invatamant din Senat si Camera Deputatilor, impreuna cu reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, trebuie sa gaseasca o solutie la aceasta problema, aplicabila pana la finalul acestui an scolar si una care sa reglementeze statutul OREI DE RELIGIE incepand cu anul scolar 2015-2016.

Totodata, este important si ce se va intampla cu elevii care nu opteaza pentru ORA DE RELIGIE, in timp ce colegii lor participa la acest curs si acest lucru trebuie reglementat tot de legiuitor, mai arata sindicalistii in comunicat.

Citeste si: CCR: Oferta educationala a OREI DE RELIGIE este de natura sa afecteze LIBERTATEA DE CONSTIINTA

Pe de alta parte, FSLI se intreaba de ce in anul 2011, cand Legea Educatiei Nationale a fost contestata la CCR, instanta suprema a considerat ca este constitutionala, iar dupa patru ani revine asupra deciziei si spune ca este neconstitutionala, in anumite puncte. “Cand a spus adevarul, atunci sau acum?”, se intreaba sindicalistii.

Sursa foto: stirileprotv.ro