“Fugarul” MARKO ATTILA se apara pe FACEBOOK

MARKO ATTILA a postat pe pagina sa de Facebook o informatie care pare a fi scoasa din referatul procurorilor in care acesta este scos de sub URMARIRE PENALA in cauza in care este acuzat de ABUZ in SERVICIU, informeaza hotnews.ro.

„Din 10 decembrie 2014 am solicitat in 3 randuri clasarea acuzatiilor impotriva mea din cazul Bica. Nu au vrut. Au solicitat arestarea mea preventiva. A fost clar de la inceput si nimic nu s-a schimbat de atunci. Dupa patru luni, in noul rechizitoriu formulat impotriva mea se afla urmatorul text: „se claseaza acuzatiile” Au tacut, au asteptat, s-au pitit, s-au jucat. Au stiut ca trebuie sa claseze acuzatiile dar nu au facut acest lucru. Si acum cine ii trage la raspundere pentru ca in decembrie au solicitat totusi arestarea mea preventiva? Cine ii trage la raspundere ca au fost in stare sa scrie ca participi la savarsirea unei infractiuni daca nu esti prezent la o sedinta? Dupa toate acestea in continuare nu putem sa avem opinii despre sistem? Daca constatam astfel de abuzuri atunci sa tacem din gura, pentru ca in caz contrar ni se da peste nas si se spune ca aducem atingere independentei justitiei?”, este mesajul transmis, pe o retea de socializare, de catre deputatul UDMR, MARKO ATTILA.

CITESTE SI: UDMR isi APARA PENALII: “Credem in nevinovatia lui Marko Attila si suntem solidari cu el” 

MARKO ATTILA  a fost trimis in judecata de DNA in data de 9 aprilie, alaturi de fostul sef al ANI HORIA GEORGESCU si de deputatul THEODOR NICOLESCU. Cei trei sunt acuzati ca au aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

MARKO ATTILA, fost deputat UDMR, a plecat in Ungaria in decembrie 2014, dupa ce colegii sai au votat in favoarea arestarii preventive in dosarul ANRP. Aici intentioneaza sa inceapa o viata noua, el apreciind ca a fost condamnat pe nedrept in Romania, unde justitia este un „instrument de blocare a retrocedarilor”. Desi dosarul a fost trimis in judecata, procurorii au fost nevoiti sa disjunga cazul lui MARKO ATTILA de cel al Alinei Bica. Motivul: acesta nu s-a aflat in tara si nu a putut fi audiat.

CITESTE SI: MARKO ATTILA se considera CONDAMNAT PE NEDREPT si vrea o noua VIATA in UNGARIA 

Acesta nu este singurul dosar in care este implicat MARKO ATTILA. In noiembrie 2014, fostul deputat UDMR a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru ABUZ in SERVICIU, intr-un alt dosar privind restituirea unor imobile.

MARKO ATTILA a afirmat ca statul maghiar i-a dat asigurari in repetate randuri ca nu il va abandona, in cazul in care va fi emis un mandat european sau international de arestare pe numele sau. Asta deoarece „Guvernul ungar considera, de asemenea, ca nu exista nicio infractiune in acest caz”, ci este vorba despre „discreditarea unui cetatean maghiar”.

Sursa foto: realitatea.net