FUMATORII sunt DISPERATI! LEGEA ANTI-FUMAT ar putea ramane in forma actuala

Comisiile reunite de sanatate, industrii si juridica au decis marti sa respinga toate modificarile aduse la legea anti-fumat in vigoare din primavara – care interzoce fumatul in toate spatiile inchise si la locurile de joaca. Votul final se va da in plenul Camerei Deputatilor, informeaza Hotnews.ro.

Comisiile de la Camera Deputatilor au votat marti sa pastreze in forma initiala un proiect al Guvernului prin care se transpune o directiva privind stabilirea conditiilor pentru fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe si sa respinga modificarile aduse acesteia. Aceste modificari s-au adoptat la Senat si prin ele se abrogau mai multe articole din Legea 349/2002 actualizata, in vigoare din primavara acestui an, prin care fumatul este interzis in spatiile inchise.

In parlament mai exista un proiect prin care se doreste relaxarea interdictiilor, astfel incat sa se poata fuma din nou in spatii special amenajate. Acesta se afla la Senat, unde asteapta votul in plen, dupa ce comisia de sanatate a decis de asemenea respingerea modificarilor. Proiectul a fost promovat public de deputatul PND Daniel Fenechiu si de senatoarea ALDE Cristiana Anghel, insa are sustinatori de la toate partidele.

Sursa foto: jurnalul