Fumatul, interzis in institutii publice, spitale si scoli, a decis Senatul

Fumatul ar putea fi interzis in toate institutiile publice, in spitale si scoli. Senatul Romaniei a votat in calitate de prima camera sesizata o lege prin care fumatul este interzis in toate institutiile publice, in spitale, precum si in unitati de invatamant. Camera decizionala este, insa, Camera Deputatilor. Proiectul de lege a fost adoptat cu 86 voturi pentru, 8 abtineri si 30 impotriva.

Astfel, propunerea legislativa pentru modificarea Legii nr.349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, a fost adoptata de Senatul Romaniei si va merge la Camera Deputatilor.

Citeste si: TIGARILE ELECTRONICE sunt INUTILE in tentativa de a renunta la FUMAT

Legea in noua forma interzice complet fumatul in spatiile autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, ale institutiilor si unitatilor de invatamant, precum si in unitatile sanitare, de stat si private, avand ca scop protejarea sanatatii persoanelor fumatoare si nefumatoare de efectele daunatoare ale funatului, prevenirea raspandirii fumatului in randul minorilor, precum si asigurarea unui nivel adecvat al calitatii vietii. Propunerea legislativa inseamna, de asemenea, o aliniere la legislatia europeana!

Revoltata de votul dat, senatorul PC Cristiana Anghel a protestat vehement, insa nu a facut decat sa starneasca rasete in sala.

CITESTE SI: Tigara electronica a fost interzisa in locurile publice din SUA

”Ce se intampla daca eu intru in sevraj si de fiecare data cand e vot final eu plec din sala?”, a spus Cristiana Anghel, citata de stiripesurse.ro.

Raspunsul presedintelui de sedinta, senator Cristian Dumitrescu: ”Nu ar fi o idee rea” (rasete in sala)