Funar ii cere lui Ponta sa actioneze fata de declaratiile lui Laszlo Tokes

gheorghe_funar_prm

Presedintele PRM, Gheorghe Funar, i-a cerut primului-ministru Victor Ponta sa ia pozitie fata de declaratiile anti-romanesti ale europarlamentarului Laszlo Tokes.

“PRM cere Guvernului si premierului Victor Ponta sa actioneze fata de declaratiile europarlamentarului Laszlo Tokes, legate de protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei, facute la Universitatea de Vara de la Tusnad, sa prezinte Parlamentului European actiunile antiromanesti ale acestuia si sa ceara Parlamentului European adoptarea unei hotarari privind incetarea mandatului acestuia de reprezentant al Romaniei la PE. Acest demers se impune cat mai curand”, a precizat liderul PRM, intr-o conferinta de presa.

Totodata, Funar acuza UDMR ca a incalcat de mai multe ori Constitutia si ii cere premierului sa scoata Uniunea in afara legii printr-o solicitare la Tribunalul Bucuresti.

De asemenea, Guvernul Ponta ar trebui sa se adreseze Tribunalului municipiului Bucuresti pentru a scoate UDMR in afara legii. UDMR este o organizatie care a incalcat de mai multe ori Constitutia, iar scoaterea in afara legii a UDMR ar fi un lucru absolut necesar pentru viata politica romaneasca si ar fi un motiv de bucurie pentru romanii din Ardeal”, a mai spus  Gheorghe Funar.

Foto: ziarulevenimentul.ro