Funar: Ungaria pregateste anexarea Ardealului

gheorghe_funar

Presedintele PRM, Gheorghe Funar, a declarat luni, la un post de televiziune, ca Ungaria pregateste anexarea Ardealului si a explicat ca in sprijinul acestei afirmatii are ca dovezi acordarea dublei cetatenii la romanii “get-beget” in mod gratuit si improprietarirea cu imobile.

“Reactia lui Basescu este extrem de palida fata de planul de anexare al Ardealului de catre Ungaria. Pentru la anul este pregatit acest plan secret, Dictatul de la Bruxelles. (…) Am doua dovezi: acordarea dublei cetatenii la romanii get beget, in mod gratuit, intr-o luna de zile. Pana la anul va ajunge la peste 5 milioane de cetateni romani, urmand ca Ungaria sa ceara la Bruxelles autodeterminare. In al doilea rand, improprietarirea cu imobile, Ungaria si ungurii au obtinut in Ardeal imobile de peste 100 milioane de euro”, a declarat Funar, la B1 TV.

Cu o zi in urma, Gheorghe Funar anuntase ca va sesiza Parchetul cu privire la declaratiile facute de liderul partidului maghiar Jobbik, Vona Gabor, despre necesitatea obtinerii autonomiei Tinutului Secuiesc.

“Sunt multe ilegalitatile pe care le-a facut Gabor Vona, incepand cu incalcarea Constitutiei si terminand cu infractiuni din Codul penal impotriva statului roman. Procurorii trebuie sa-si faca datoria. In timp ce se deruleaza asemenea manifestari anti-romanesti, procurorii cerceteaza spaga de 100 de lei pentru aflarea subiectelor la Bac sau mita de 200 de lei pentru a mitui o comisie de examen la un liceu din Bacau. Altii, vin din Ungaria si fac apel la actiuni rapide si in forta pentru dezmembrarea Romaniei si nu se cerceteaza nimic”, a spus Funar.

Foto: RTV