FUNAR: Voi sesiza CCR si solicit audierea presedintelui si premierului in cazul ofiterului acoperit

Gheorghe Funar, candidat independent in alegerile prezidentiale din luna noiembrie, a declarat joi ca va sesiza Curtea Constitutionala (CCR) pe subiectul ofiterului acoperit, cerand audierea presedintelui Traian Basescu si a premierului Victor Ponta.

Potrivit lui Funar, Curtea Constitutionala este cea care are atributii in asigurarea respectarii legilor in procesul electoral.

“Azi, in jurul orei 14,00, merg la CCR pentru a sesiza Curtea asupra acestui caz. Este unicat in ultimii 25 de ani ceea ce s-a intamplat si deocamdata exista unele goluri in legislatie. O situatie ca aceasta nu este reglementata in legea electorala, dar in Constitutie este reglementata. In aceasta sesizare voi solicita Curtii sa citeze si sa audieze doi martori — actualul presedinte Traian Basescu si actualul premier Victor Ponta”, a spus Funar, joi, intr-o conferinta de presa.

CITESTE SI: GHEORGHE FUNAR ar vrea ca ROMANIA sa fie condusa de popor prin REFERENDUMURI nationale 

Totodata, Funar a afirmat ca prin subiectul ofiterului acoperit Serviciul de Informatii Externe risca sa primeasca o lovitura precum “cea din timpul lui Pacepa”.

“Exista riscul mare sa se repete episodul Pacepa si SIE sa ia o a doua lovitura mai mare prin proportii decat cea din timpul lui Pacepa, cand pentru refacerea retelei SIE s-au cheltuit peste trei miliarde de dolari din banii romanilor. Acum s-ar putea sa coste mai mult, fiindca reteaua serviciilor este azi mai bogata si mai extinsa pe mapamond”, a mai spus Funar.

CITESTE SI: Gheorghe Funar si-a depus candidatura la Presedintie ca independent 

Sursa foto: realitatea.net