Functia de TRADUCERE VIZUALA din Google Translate, disponibila si pentru LIMBA ROMANA

Functia de traducere vizuala (World Lens) din aplicatia Google Translate este disponibila din aceasta saptamana si pentru limba romana, noteaza Capital.

Traducerea vizuala din Google Translate permite traducerea in timp real a unui text imprimat, prin intermediul camerei telefonului si functioneaza doar pentru traducerea din romana in engleza si invers. 

Pentru acest lucru utilizatorul trebuie sa deschida aplicatia, sa dea click pe camera si sa o indrepte catre textul pe care vor sa il traduca – un semn pe strada, un meniu, instructiuni de folosire sau o eticheta. Pe ecran va aparea, in timp real, traducerea in limba selectata. Nu este nevoie de conexiune la internet sau transfer de date.

Pentru functionarea fara conexiune de internet, la prima utilizare aplicatia va solicita descarcarea dictionarul pentru limba romana, dimensiunea lui fiind redusa, de aproximativ 2 MB. 

Pentru a traduce cuvinte si expresii intre diferite limbi, Google Translate ofera si functionalitatea Camera Mode care permite traducerea textului dintr-o poza, in si din oricare dintre cele 36 de limbi incluse in Camera Mode (printre care si romana). 

Google Translate: Cele mai traduse cuvinte / expresii din romana in alte limbi

1.    ce faci

2.    te iubesc

3.    multumesc

4.    da

5.    buna

6.    nu

7.    noapte buna

8.    bine

9.    buna ziua

10.  de ce

Sursa foto capital