FUNCTIONARII PUBLICI continua PROTESTUL in Piata Victoriei

Peste 300 de membri ai Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP) si ai Federatiei Salariatilor din Administratia Publica Centrala si Locala din Romania – Columna PROTESTEAZA marti, de la ora 11.00, in fata sediului Guvernului din Piata Victoriei, solicitand autoritatilor conditii de munca si de salarizare mai bune.

Sindicalistii sunt nemultumiti de faptul ca aplicarea H.G. 1091/2014 privind salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata face ca, la 1 iulie 2015, 60 la suta dintre angajatii acestui domeniu sa fie platiti cu salariul minim pe economie, indiferent de nivelul studiilor, vechime sau importanta activitatii.

Citeste si: FUNCTIONARII publici PROTESTEAZA in Piata Victoriei

De asemenea, acestia sustin ca Legea 71/2015 blocheaza salariile la nivelul lunii decembrie 2014 si corecteaza discrepantele salariale create pe aceeasi functie publica numai pentru angajatii de prim nivel salarial (aparatul de lucru al Parlamentului Romaniei, Guvern, Curtii de Conturi etc.) si nu pentru toate institutiile din Romania.

Mai mult, sindicalistii afirma ca se afla in imposibilitatea achitarii obligatiilor cetatenesti din singura sursa de venit salarial la care au dreptul in conditiile in care sistemul incompatibilitatilor nu le permite sa aiba si alte activitati.

Citeste si: GREVA GENERALA in ADMINISTRATIA LOCALA. Liderii sindicali vor merge la COTROCENI

Sindicalistii solicita, de asemenea, deblocarea negocierilor contractelor si acordurilor colective de munca, si a acordarii tichetelor de masa si a voucherelor de vacanta.

FUNCTIONARII PUBLICI au PROTESTAT si luni, de la ora 11.00 si pana la ora 13.00, in fata sediului Guvernului. PROTESTUL de marti urmeaza sa se incheie la ora 13.00, actiunile revendicative fiind programate si in zilele de miercuri si joi, in intervalul orar 11.00-13.00.

Sursa foto: puterea.ro