FURTUNA KATIE a dat peste cap TRAFICUL AERIAN din MAREA BRITANIE

FURTUNA KATIE a dat peste TRAFICUL AERIAN din Marea Britanie. Rafalele de vant au dus anularea sau redirectionarea unui numar semnificativ de curse aeriene. Reprezentantii aeroportului Gatwick au transmis ca mai multe zboruri vor fi redirectionate, dar presa locala transmite ca aproximativ 40 de curse au fost redirectionate pe alte aeroporturi.

In Tara Galilor este acum alerta de furtuna, cu cod galben. Iar in Londra si in alte orase este cod portocaliu, din cauza furtunii. Met Office a anuntat ca rafale de vant de pana la 140 de kilometri pe ora se inregistrau pe Insula Wight (sud) si de pana la 124 de kilometri pe ora pe coasta de vest.

Rafalele de vant au depasit 160 de kilometri la ora in unele zone, iar peste 20 de nave care trebuiau sa aterizeze pe aeroportul Gatwick au fost redirectionate. Mai multe zboruri de pe aeroportul Heathrow au fost anulate.

Autoritatile britanice au emis 23 de avertizari de inundatii, in urma cresteri alarmante a debiturilor mai multor rauri, iar cel putin 2000 de locuinte au ramas fara energie electrica.

Sursa foto: the guardian