FURTUNA NIKLAS a facut cel putin NOUA MORTI in Europa Centrala

Cel putin noua persoane si-au pierdut viata in Europa Centrala marti din cauza FURTUNII NIKLAS, care a luat pe alocuri aspectul unui uragan, producand pagube si perturband circulatia, se arata intr-un bilant comunicat miercuri de autoritati, relateaza Agerpres, care citeaza AFP.

In Germania au murit sapte persoane: trei automobilisti au fost zdrobiti de copaci cazuti in landul Bavaria (sud) si in Renania-Palatinat (vest), un barbat a fost ucis de un zid doborat de vant in Saxonia-Anhalt (centru) si alti trei soferi au murit din cauza caderilor de zapada si grindina din sudul tarii.

Citeste si: ALERTA de VREME REA: Se intorc PLOILE, VANTUL si NINSORILE

In Austria Inferioara (nord), un barbat de 63 de ani si-a pierdut viata cazand de pe o scara in timp ce incerca sa isi repare acoperisul, iar o fetita de noua ani a fost ranita de un copac in cadere in Tirol (vest).

In cantonul Zurich din Elvetia, un automobilist de 75 de ani a fost ucis de un arbore.

Citeste si: ANM a anuntat cum va fi VREMEA de FLORII si de PASTE

Vantul violent, care a afectat o parte a nordului Europei, trecand prin Scotia, Polonia, nordul si estul Frantei, a atins punctul culminant marti in Germania, luand local aspect de uragan, cu rafale ce au depasit 190 de kilometri pe ora.

Sursa foto: mirror.co.uk