FURTUNI si PLOI torentiale in jumatate de tara!

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru jumatate de tara, valabila de luni, 30 iunie, pana marti, 1 iulie. In intervalul prognozat vor fi averse cu caracter torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Avertizarea cod galben este formata din doua mesaje si afecteaza 22 de judete, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie. Astfel, primul cod galben intra in vigoare luni seara, la ora 20.00 si expira marti, 1 iulie, la ora 9.00.

Citeste si: PROGNOZA METEO PENTRU SAPTAMANA VIITOARE. CUM VA FI VREMEA LUNI SI MARTI

In intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in Oltenia, Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si in nord-vestul Munteniei.

Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 40…50 l/mp.

Marti dimineata va intra in vigoare cea de-a doua avertizare cod galben, iar ploile se muta in centru, nord si est. Aceasta avertizare va fi valabila pana la ora 21.00.

Citeste si: COD GALBEN DE FURTUNA PENTRU MAI MULTE JUDETE DIN TARA

Pe parcursul zilei de marti, 1 iulie, vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata in nordul, nord-estul si local in centrul tarii, unde vor fi averse ce vor avea caracter torential, se vor semnala descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15…20 l/mp si izolat 40 l/mp.

Sursa foto: gorjmedia.ro