FUZIUNE PNL-PDL: CONGRESUL COMUN PNL – PDL A VOTAT CONTOPIREA celor doua partide. LIVE TEXT

PARTIDUL NATIONAL LIBERAL (PNL ) si PARTIDUL DEMOCRAT LIBERAL (PDL) se reunesc sambata, in Sala Unirii din Palatul Parlamentului, pentru a spune ”Da” FUZIUNII celor doua formatiuni. Contopirea celor doua partide este insa un proces juridic de durata, asa ca deocamdata liberalii si democrat-liberalii vor convietui in ALIANTA.

UPDATE 14.30: MONICA MACOVEI: “Eu am votat pentru Alianta, dar cand a venit vorba de FUZIUNE m-am abtinut. Sper pentru Romania si pentru dreapta sa castigam ALEGERILE. Ar trebui sa avem o strategie pentru a castiga ALEGERILE, acesta fiind obiectivul suprem al acestei ALIANTE”, a declarat europarlamentarul PDL pentru B1 Tv.

UPDATE 14.25: KLAUS IOHANNIS: “In politica romaneasca este, astazi, sarbatoare. Le multumesc celor care au sprijinit negocierile si realizarea acestui Mare Partid National Liberal”. VASILE BLAGA: “Ma bucur ca am reusit sa lasam la o parte orgoliile, interesul propriu si cel de partid si am reusit ceea ce multi considerau o utopie in urma cu doua luni. Am intrat in aceasta sala un ONG, INITATIVA ROMANEASCA, si trei partide, PNL, PDL si FC si am iesit un singur partid mare, puternic de dreapta Marele Partid National Liberal. Vreau sa ii dezamagesc pe toti cei cred ca, indiferent de rezultatul ALEGERILOR, acest partid se va rupe”. 

UPDATE 14.15: CONGRESUL COMUN PNL – PDL s-a incheiat!

UPDATE 14.05: KLAUS IOHANNIS: “Vreau sa le multumesc celor care au pus umarul si sufletul la crearea acestui nou partid. Este o zi istorica pentru Romania, o zi in care s-a nascut marele Partid National Liberal. Acest partid va reconstrui Romania. In aceasta perioada tulbure romanii isi doresc lucruri simple. Politica trebuie sa produca rezultate si nu un spectacol steril. Pe cetateanul simplu sunt convins ca il intereseaza siguranta si ordinea si nu altceva indiferent ca vorbim de justitie, sanatate sau educatia. Acesta este scopul nostru, al Partidului National Liberal. Imi doresc o Romanie in care statul de drept sa fie functional. Cred ca institutia Presedintelui trebuie repozitionata in functie de parerea cetatenilor. Cred ca presedintele trebuie sa fie ferm atunci cand apar derapaje de la statul de drept. Avem legi si Constitutie, dar avem nevoie si de un presedinte care sa se repozitioneze in functie de acestea. Cred ca este nevoie de un presedinte care sa respecte valorile si sa fie un exemplu de sobrietate. Nu mai vreau sa fim umiliti. Eu imi doresc un stat de drept, stabilitate si modernizare. Imi doresc o Romanie in care atunci cand vine vorba de justitie sa nu se ia in considerare culoarea politica. Spre deosebire de stanga noi vedem altfel justitia. Stanga voteaza neconditionat pentru mentinerea imunitatii celor urmariti penal. Noi, dreapta unita ne pozitionam neconditionat de partea statului de drept. Romania trebuie sa fie un stat prosper. Asteptarile romanilor sunt foarte mari si responsabilitatea noastra este enorma. Campania pentru PREZIDENTIALE va fi una dificila si batalia noastra incepe azi. Ma bazez pe calitatile dumneavoastra pentru a o castiga si stiu ca vom putea schimba aceasta tara in bine. Asa sa ne ajute Dumnezeu! “

UPDATE 13.50: VASILE BLAGA: ” De astazi inainte suntem un nou partid. Aceasta ALIANTA nu este nici USL 2 sau CDR 2. Astazi am semnat impreuna certificatul de nastere al celui mare partid de centru dreapta din istoria moderna a Romaniei. Astazi am realizat un partid care va trimite PSD-ul in opozitie si va duce Romania in randul statelor europene puternice. In aceasta sala se afla viitorul presedinte al Romaniei, pe care in cateva zile il vom nominaliza. Vom sti curand cine va fi candidatul comun al nostru la ALEGERILE PREZIDENTIALE, apoi  il vom sustine cu toata forta. Domnul PONTA este in deruta, l-am vazut cum s-a facut de ras cu CAS-ul, cum l-au primit romanii la finala turneului de tenis si cum incearca, disperat, sa se afiseze cu tot felul de personalitati.”

UPDATE 13.40: Noul PARTID NATIONAL LIBERAL A VOTAT, IN UNANIMITATE, STATUTUL SI PROGRAMUL POLITIC!

UPDATE 13.30: LUDOVIC ORBAN:  “Exista o Romanie care exista, o Romanie care munceste, o Romanie care creaza, care isi asuma riscuri, care investeste. Exista romani care imping lucrurile inainte si pe care noi trebuie sa o reprezentam. Exista si o Romanie a teparilor, care isi imagineaza ca pot trai pe banii statului si pe care nu trebuie sa o reprezentam asa cum face PSD. Romania care vrea sa faca ceva si romanii care vor sa faca ceva pentru tara trebuie sa fie reprezentati de noi. Din pacate exista si o Romanie a baronilor si a clanurilor interlope care este reprezentata politic de PSD. Ziua de azi trebuie sa transmita un mesaj clar: Niciun roman care nu accepta ca PSD sa ne conduca in cel mai pur regim neo-sclavagist trebuie sa stie ca au in noi un partid care sa-i reprezinte. Victor Ponta si daca ar executa un penalty fara portar in poarta ar nimeri doar bara. Victor Ponta daca ar candida singur tot nu ar castiga pentru ca nu s-ar gasi 50% dintre romani care sa-l voteze. Victor Ponta nu are incredere in propriul partid. Ponta este un om caruia ii este frica de propria umbra si care conduce Romania gratie camarilei conduse de tata socru Ilie Sarbu. Noi nu ne luptam cu Ponta, ci cu baroni de tipul lui Adrian Duicu. Aceasta batalie nu o putem decat daca ne vom alinia toti, PNL, PDL si FC, in lupta pentru o Romanie curata si cinstita”.

UPDATE 13.24: CONGRESUL COMUN PNL – PDL A VOTAT FUZIUNEA!

UPDATE 13.15: SORIN FRUNZAVERDE, vicepresedinte PNL, i-a raspuns presedintelui PSD VICTOR PONTA, dupa ce premierul a lansat un atac dur la adresa FUZIUNII de azi: “Nu merita niciun raspuns in aceasta zi importanta. Cuvantul ‘tradare’ este unul nepotrivit si ar trebui ca unii sa aiba masura cuvintelor”.

UPDATE 13.03: TUDOR BARBU, senator PNL: “ROMANIA are nevoie de o guvernare pur liberala. Astazi este o zi in care doua partide de drepta se unesc intr-un mare partid liberal. Absenta lui CRIN ANTONESCU, dar si cea a lui EMIL BOC ar fi putut da greutate acestui CONGRES COMUN, insa vom vedea in viitor daca istoria le va da sau nu dreptate”.

UPDATE 13.00: INCEPE CONGRESUL COMUN PNL PDL IN CARE SE VA VOTA FUZIUNEA CELOR DOUA PARTIDE DE DREAPTA!

UPDATE 13.00: MONICA MACOVEI, europarlamentar PDL, isi avertizeaza noii colegi de alianta: “Deocamdata avem o alianta care trebuie sa respecte valorile PDL. In PDL noi am avut niste standarde morale ridicate de etica si morala in politica. Noi dorim ca toti politicienii sa fie integri sa reprezinte cu adevarat valorile pe care le impartasim cu totii. Le cer si noilor colegi din PNL sa se ridice la aceste standarde pentru ca ii avertizez ca eu voi fi vigilenta la aceste standarde si imi rezerv dreptul de a atentiona si actiona”.

UPDATE 12.50: Stiripesurse.ro noteaza faptul ca la finele Conventiei Nationale a PDL a avut loc un SCANDAL MONSTRU ai carui protagonisti au fost MONICA MACOVEI si GHEORGHE FLUTUR, dupa ce secretarul democrat liberalilor a “omis” sa ii ofere cuvantul europarlamentarului PDL asa cum ii promisese anterior. Conform sursei citate, MONICA MACOVEI a fost auzita in momentul le transmitea lui FLUTUR si BLAGA ca au stricat Conventia PDL si ca a fost mintita in momentul in care i s-a promis ca va putea lua cuvantul de la tribuna pentru a-si spune parerea despre FUZIUNEA cu PNL.

UPDATE 12.35: CONGRESUL EXTRAORDINAR al PNL a aprobat PROTOCOLUL DE FUZIUNE CU PDL!

Dupa citirea protocolului de FUZIUNE de catre europarlamentul PDL Daniel Budea si votarea acestui document, in unanimitate, presedintele PDL VASILE BLAGA si liderul PNL KLAUS IOHANNIS si-au strans mana. 

UPDATE 12.30: EMIL BOC, marele absent al PDL de la FUZIUNE, a lansat un atac virulent la adresa lui VASILE BLAGA. “Deci stergi cu buretele aceste lucruri si te topesti in acel partid, iar eu sunt criticat ca am stat la masa cu presedintele Romaniei, cu cel care a facut posibile, alaturi de PDL, cele mai mari succese din istoria noastra politica si sa aplaud cu sufletul deschis topirea PDL in PNL. Nu pot face acest lucru.

VASILE BLAGA spune ca are PDL in suflet, dar astazi il baga in mormant definitiv. Ceva, aici, nu se leaga. Eu nu pot participa la funeraliile partidului care a dat de doua ori presedintele Romaniei, primar general al Capitalei, Guvern si ministri si a salvat tara de la colapsul economic”, a spus primarul municipiului Cluj-Napoca.

UPDATE 12.15:  KLAUS IOHANNIS, presedinte PNL:  “Aceasta zi reprezinta un nou inceput al liberalismului. Dupa ALEGERILE EUROPARLAMENTARE am avut curajul si determinarea de a trece la PPE si sa incepem un proces politic de anvergura, care inseamna reasezarea sistemului politic romanesc – punem bazele dreptei unite, o oferta care se constituie in castigarea alegerilor din acest an si guvernarea Romaniei timp de un deceniu.

FUZIUNEA CU PDL NU TREBUIE PRIVITA CA O DILUARE A IDENTITATII NOASTRE POLITICE CI MAI DEGRABA O INTARIRE A ACESTEIA. Marele partid PNL  nu este o reactie la un PSD din ce in ce mai hegemonic si autoritar, ci este o constructie pentru Romania, pentru romani. Cei care incearca sa divizeze dreapta nu fac altceva decat sa intareasca pozitia PSD-ului. Am vazut in aceste ultime luni un spectacol al caracterelor, am vazut cum oameni carora le-am propus functii importante au tradat a doua zi si au plecat la PSD. In noul partid nu se vor mai intampla astfel de lucruri pentru ca vom controla atent oamenii inainte de a-i accepta si de a le propune ceva. Primul obiectiv al noului PNL este legat de castigarea ALEGERILOR PREZIDENTIALE. Indiferent cine va fi candidatul unic al dreptei unite in lupta pentru Cotroceni, acesta va avea sprijinul tuturor. Noi trebuie sa castigam ALEGERILE din toamna si nu pentru noi, ci pentru ca ROMANIA are nevoie de dreapta, are nevoie de un presedinte nou, un presedinte altfel, pentru ca ROMANIA are nevoie de un Partid National Liberal puternic!”, a declarat IOHANNIS la inchiderea Congresului Extraordinar al PNL.

UPDATE 12.10: ALINA GORGHIU, purtator de cuvant PNL: “CALIN POPESCU TARICEANU face, in ultima perioada, jocurile lui VICTOR PONTA. Este inadmisibil sa cumperi un partid numai din dorinta de a fi in fruntea unei formatiuni politice. Este un simplu siretlic si nimic mai mult”.

UPDATE 11.57: DELEGATIA PERMANENTA a PNL a votat in urma cu cateva momente protocolul aliantei electorale cu PDL “ACL PNL-PDL”!

La scurt timp dupa incheierea DELEGATIEI PERMANENTE, liberalii se vor reuni tot la Parlament intr-un CONGRES EXTRAORDINAR, iar ulterior in CONGRESUL comun cu PDL pentru FUZIUNE. Si PDL s-a reunit in Conventiile Nationale Extraordinare care vor consfinti protocoalele de FUZIUNE prin CONTOPIRE cu PNL si, respectiv, aprobarea noii aliante electorale “ACL PNL-PDL”. Dintre cei 900 de votanti s-a inregistrat un singur vot impotriva si o singura abtinere. Cel care a votat impotriva a fost VARUJAN VOSGANIAN.

UPDATE 11.58: CATALIN PREDOIU, PDL: „Acest partid s-a condus dupa doctrina Blaga. Unitatea partidului inainte oricarei ambitii personale, inaintea oricarui interes personal, asa am ajuns aici. Asta e doctrina care ne va duce la Cotroceni. Vom face Craciunul la Cotroceni”, a declarat prezidentiabilul PDL.

UPDATE 11.52: VASILE BLAGA nu i-a ramas dator ELENEI UDREA si nici celor de la Partidul Miscarea Populara (PMP).“Acesti oameni nu mai pot de grija PDL-ului astazi, dar sa nu uite ca ei au incercat sa rupa PDL, au incercat sa distruga acest partid. Daca unii dintre noi nu jucau atat cu PDL cat si cu altii noi eram in acest moment principal forta de dreapta”, a mai spus presedintele PDL.

UPDATE 11.45: MIHAI RAZVAN UNGUREANU: “ELENEI UDREA ii dau o singura replica: intr-o zi ca cea de azi, cine nu e aici nu vrea unitatea. Numai premiantii sunt aici, in conditiile in care pana nu de mult ELENA UDREA era principalul sustinator al unificarii dreptei”.

UPDATE 11.30: ELENA UDREA, presedinte PMP a lansat sambata un ATAC extrem de dur la adresa PDL si a lui VASILE BLAGA: “Astazi este o zi neagra in istoria politica post-decembrista. Partidul celei mai mari sperante si celor mai mari victorii electorale, PDL, dispare!” , spune UDREA.

“Dupa ce au prabusit partidul care a dat de trei ori primarul Capitalei si de doua ori Presedintele Romaniei, care a condus Romania si a scos-o din cea mai grea criza economica a ultimilor 80 de ani, ducandu-l la un jenant 12% la europarlamentare, cei care sunt in fruntea lui astazi au ales sa il topeasca in PNL. Ca sa nu se vada ca sunt neputinciosi in a-i oferi un viitor. Evident ca liberalii nu aveau de ce sa refuze sansa nesperata de a desfiinta partidul care i-a umilit de atatea ori in alegeri, castigand in acelasi timp si niste structuri considerate printre cele mai bune!”, spune ea.

“Imi pare rau de toti cei marginalizati astazi in PDL care vor fi pusi la colt si mai tare in noul PNL si sper sa-si gaseasca un drum mai bun”, spune aceasta.

“Vasile Blaga spunea ca si de va fi sa ramana ultimul in PDL, el va stinge lumina, dar nu va pleca niciodata altundeva. Asa este! Din pacate, astazi se tine de cuvant, cel putin in parte: stinge lumina Partidului Democrat Liberal! Vasile Blaga spune: Adio PDL!”, conchide seful PMP.

UPDATE 11.20: MIHAI RAZVAN UNGUREANU: “Conventia Fortei Civice a aprobat cu doar doua abtineri FUZIUNEA cu PDL. FUZIUNEA aceasta are un singur scop si anume aducerea PDL acolo unde ii este locul pe scena politica a Romaniei. Azi e prima zi a razboiului pe care il vom castiga. Nu e doar o lupta pe care o ducem impotriva lui VICTOR PONTA. E suma tuturor defectelor si neputintelor noastre. Viata politica a lui Victor Ponta se va incheia in acest an. Nu pe el il invingem, ci toata trupa de corupti si mincinosi pe care PSD si aliatii sai au construit-o”.

UPDATE 11.15: PDL A VOTAT FUZIUNEA PRIN ABSORBTIE CU FORTA CIVICA!

UPDATE 11.05: VASILE BLAGA, presedinte PDL: “Este o zi importanta pentru PDL, pentru dreapta romaneasca, pentru politica romaneasca, pentru Romania pentru ca vom realiza cel mai mare partid de centru dreapta din istoria Romaniei. ALEGERILE EUROPARLAMENTARE ne-au aratat ca suntem singuri si astfel a trebuit sa incepem discutiile cu PNL si cu INITIATIVA ROMANEASCA. Am continuat discutiile si cu FORTA CIVICA si sper ca veti fi de acord cu FUZIUNEA prin ABSORBTIE.

Astazi practic vom semna certificatul de nastere al noului partid. Odata ce astazi in forurile supreme de conducere ale celor doua partide luam decizia fuziunii, nu mai e cale de întors. Ce vor face astazi PDL si PNL nu se mai desface“.

UPDATE 11.00: GHEORGHE FALCA, PDL: “Am fost in echipele de negociere si astazi vom porni la un drum bun asteptat de toata dreapta romaneasca. Cred ca trebuie sa intelegem ca o constructie de viitor nu poate fi una gresita, rea. Noi vom reusi sa unim astazi trei partide si astfel vom reusi sa echilibram raportul de forte pe scena politica romaneasca”.

UPDATE 10.40: In aceste momente se oficializeaza FUZIUNEA FORTEI CIVICE (FC) cu PDL, MIHAI RAZVAN UNGUREANU urmand sa fie numit in functia de prim-vicepresedinte al PDL, alti cinci membri proveniti de la FC urmand sa devina vicepresedinti.

UPDATE 10.35: Vicepresedintele PDL, IOAN OLTEAN, a vorbit despre intentia MONICAI MACOVEI de a candida la ALEGERILE PREZIDENTIALE, afirmand ca prim-vicepresedintele CATALIN PREDOIU este candidatul partidului pentru Cotroceni.

“Intr-un partid mare intotdeauna exista si divergente de opinii. PDL a avut una dintre cele mai transparente modalitati de a-si stabili candidatul – alegeri interne. CATALIN PREDOIU este candidatul PDL pentru presedintie, va intra in cercetarea sociologica impreuna cu KLAUS IOHANNIS si ce va decide electoratul sondat acela va fi candidatul dreptei. Stiu ca doamna MACOVEIa solicitat sa ia astazi cuvantul, cu certitudine i se va oferi aceasta posibilitate.
Eu nu cred ca doamna MACOVEI va candida independent, este la curent cu toate procedurile statutare demarate, a fost mereu un sustinator al respectarii statutului, altfel va fi o contradictie flagranta intre ceea ce spune si ceea ce face. Eu cred in ratiunea si intr-un comportament extrem de statutar al doamnei Macovei, e un purtator al drapelului echitatii in partid”, a spus IOAN OLTEAN, la Realitatea Tv.

UPDATE 10.30: Cu 24 de ore inaintea CONGRESULUI de astazi, presedintele PNL si candidatul liberalilor la ALEGERILE PREZIDENTIALE din toamna, KLAUS IOHANNIS si-a permis cateva clipe de relaxare acasa, la Sibiu, acolo unde edilul a participat la Festivalul de Bun Gust. IOHANNIS a declarat intr-o postare pe pagina personala de Facebook despre momentele in care s-a delectat cu produsele bucatariilor prezente la festival.

UPDATE 10.10: Acelasi deputat PDL GHEORGHE IALOMITIANU critica absenta a colegului sau EMIL BOC de la acest Congres: „Mie imi pare rau ca Emil Boc nu a fost mai prezent in activitatea partidului. A lipsit de la multe actiuni ale PDL. Dansul este membru al biroului national, putea sa ne spuna mai multe legat de fuziune, sa ne impartaseasca din experienta. In plus suntem foarte multi membri din PDL care suntem nemultumiti de absenta lui EMIL BOC de la anumite actiuni ale partidului si ar trebui sa nu uite ca el nu reusea sa ajunga primar fara sprijinul partidului”.

UPDATE 10.00: Deputatul PDL GHEORGHE IALOMITIANU si deputatul PNL VICTOR PAUL DOBRE au declarat la unison, pentru B1 Tv, ca sunt convinsi de faptul ca fostul presedinte liberal CRIN ANTONESCU se va implica in viitorul proiect numit ALIANTA CRESTIN LIBERALA (ACL) in ciuda absentei sale de astazi de la Palatul Parlamentului. Cei doi politicieni au subliniat faptul ca ANTONESCU a fost unul dintre initiatorii acestei FUZIUNI si ar fi ciudat ca el sa se retraga din acest proiect.

UPDATE 09.23: CRIN ANTONESCU, fost presedinte PNL si EMIL BOC, fost presedinte PDL sunt doi dintre marii absenti ai acestui Congres de FUZIUNE ale celor doua mari forte de dreapta.

Este vorba despre ALIANTA CRESTIN LIBERALA, care va fi aprobata tot sambata si sub numele careia PNL si PDL vor merge cu candidatul comun la ALEGERILE PREZIDENTIALE din toamna. De luni, liberalii si democrat-liberalii nu doar ca isi vor spune crestin-liberali, dar si sediile celor doua partide vor fi rebranduite cu noul nume.

CITESTE SI: FUZIUNE PNL-PDL. Ordinea de zi a CONGRESULUI de sambata. FOTO 

Desfasuratorul zilei de sambata – cand vor fi aprobate atat ALIANTA ELECTORALA, cat si FUZIUNEA – este stabilit cu precizie germana, astfel incat de la 11.00 pana cel tarziu la 15.00, intr-un interval de doar patru ore, vor avea loc nu mai putin de cinci sedinte paralele (trei la PDL, doua la PNL) si CONGRESUL COMUN, reuniuni pentru care au fost convocate in Capitala peste 2.000 de persoane. Atat PNL, cat si PDL au convocat in Bucuresti putin peste 1.000 de delegati care sa ia parte la reuniunea PNL-PDL.

Inaintea congresului comun de FUZIUNE, PDL se va intruni in CONVENTIE NATIONALA EXTRAORDINARA a partidului pentru a ratifica fuziunea prin absorbtie a Fortei Civice condusa de MIHAI RAZVAN UNGUREANU. In acelasi timp, MIHAI RAZVAN UNGUREANU si ANDREI CHILIMAN vor primi validarea Conventiei pentru a deveni prim-vicepresedinti ai PDL, iar VLAD MOISESCU vicepresedinte al partidului.

CITESTE SI: CRIN ANTONESCU, anunt BOMBA inainte de CONGRESUL de FUZIUNE PNL-PDL

PDL, in Coventia Nationala, iar PNL in congres, vor valida protocolul de fuziune prin contopire dintre PNL si PDL, Statutul viitorului partid si programul politic, dar si protocolul ALIANTEI CRESTIN LIBERALE PNL-PDL in numele careia va intra in cursa prezidentiala candidatul comun al celor doua partide.

Liderii PNL si PDL au optat pentru suprapunerea procedurilor de fuziune celei de aprobare politica a aliantei electorale pentru prezidentiale, in conditiile in care procedurile juridice nu ar oferi din punct de vedere calendaristic posibilitatea unui candidat unic al noului partid rezultat din FUZIUNE.

Dupa ce PNL se intruneste in congres, iar PDL in Conventia Nationala, cele doua reuniuni politice se vor unifica intr-un congres comun PNL-PDL, pentru aprobarea fuziunii, a protocolului de FUZIUNE, Statutului si programului politic.

CITESTE SI: Proiectul PROGAMULUI POLITIC PNL-PDL prevede o REFORMA FISCALA care sa incurajeze MUNCA

La eveniment va lua cuvantul din partea PPE vicepresedintele MARIO DAVID, in conditiile in care atat PDL, cat si PNL si-au asumat apartenenta la aceasta familie politica europeana. In plus, au fost invitati la CONGRESUL PNL-PDL ambasadorii prezenti la Bucuresti, sefi de sindicate si de patronate, si reprezentanti ai societatii civile.

Cu aceasta ocazie, DANIEL BUDA (PDL) va prezenta protocolul de FUZIUNE PNL-PDL, in care se detaliaza transferul de patrimoniu, active si datorii, iar MIHAI VOICU (PNL) statutul noului partid, care mentioneaza ca numele formatiunii va fi PNL.

LUDOVIC ORBAN (PNL) si CATALIN PREDOIU (PDL) vor prezenta programul politic al noului partid, ei fiind urmati de discursurile sustinute de presedintele PDL, VASILE BLAGA si presedintele PNL, KLAUS IOHANNIS.

Cele trei documente vor fi din nou supuse votului delegatilor, de aceasta data in REUNIUNEA PNL-PDL, pentru ca apoi, in termen de zece zile, sa se solicite Tribunalului Bucuresti aprobarea FUZIUNII.

CITESTE SI: NOUL PARTID rezultat in urma FUZIUNII dintre PNL si PDL va organiza ALEGERI INTERNE incepand cu 1 ianuarie 2017 

Programul politic al noului partid pune accent pe liberalism, crestin-democratie si conservatorism, cu un rol pronuntat al Bisericii in societate, al economiei sociale de piata, cu accent pe independenta justitiei si lupta impotriva coruptiei, agricultura, educatie, sanatate, politici sociale destinate familiei.

Reuniunea este programata sa se incheie pe imnul traditional al PDL, ”Verde-nrourat”, care este compus insa de primarul PNL al comunei Band din judetul Mures, Mircea Rusu, ce va fi de asemenea prezent la congres.

Sursa foto: realitatea.net