FUZIUNEA dintre PC si PLR, confirmata de CALIN POPESCU TARICEANU si DANIEL CONSTANTIN

Luna martie a anului 2015 este una in care apar noi partide pe scena politica mai abitir ca ghioceii. Dupa ce Daniel Fenechiu a anuntat aparitia Partidului National Democrat (PND) din cenusa PP-DD-ului si “aripa exclusa” din PSD Geoana – Vanghelie a pus bazele Partidului Social Romanesc (PSR), marti, liderii Partidului Conservator (PC), DANIEL CONSTANTIN si cel al ONG-ului PLR, CALIN POPESCU TARICEANU, au confirmat o fuziune intre cele doua parti care va avea loc in viitorul apropiat.

Presedintele Senatului CALIN POPESCU TARICEANU a recunoscut marti ca PLR poarta negocieri de fuziune cu PC. Aceste doua formatiuni au deja o colaborare stransa in senat unde formeaza un grup parlamentar comun. De cealalta parte, liderul PC, DANIEL CONSTANTIN, a explicat ca peste doua saptamani va avea loc discutia decisiva pentru fuziune, dar sansele de realizare sunt foarte mari.

CITESTE SI: MIRCEA GEOANA anunta infiintarea Partidului Social Romanesc 

DANIEL CONSTANTIN a precizat si cativa pasi care vor fi urmati in procesul de FUZIUNE dintre PC si PLR:

1. PC va absorbi PLR-ul lui CALIN POPESCU TARICEANU, iar noul partid ca fi condus in formula de co-presedinti.
2. Alegerile pentru structura centrala a noului partid vor avea loc la 1 ianuarie 2017.
3. Partidul rezultat din fuziune se va schimba total. Nu se va mai avea titulatura de Conservator, se va schimba sigla, Statutul si doctrina politica.

CITESTE SI: DANIEL FENECHIU si fostii colegi de la PP-DD au infiintat PARTIDUL NATIONAL DEMOCRAT

DANIEL CONSTANTIN  a precizat ca partidul nou creat va merge singur in alegeri. ”Vom merge singuri la alegerile din 2016, pentru ca este nevoie de un al treilea pol politic in Romania, pe langa PSD si PNL”, a explicat DANIEL CONSTANTIN.

Sursa foto: realitatea.net