Gabriel Balta, prefectul de Buzau, ar putea fi demis saptamana viitoare

Gabriel Balta, prefectul de Buzau, ar putea fi demis saptamana viitoare, dupa ce vicepremierul Liviu Dragnea a vazut in ce situatie se afla mai multe localitati din Buzau.

“L-am informat (n.r.- pe Victor Ponta)despre ce am gasit acolo (n.r.-la Buzau ). A avut o activitate buna pana acum(n.r.-Gabriel Balta), dar daca in situatiile astea limita este nevoie de o mana forte si de o gandire limpede si de decizii luate rapid nu performeaza, nu stiu daca poate in continuare sa indeplineasca aceasta functie. Primul ministru a hotarat ca vom discuta saptamana viitoare in mod serios, pentru ca sa schimbi prefectul ,maine, in sedinta de Guvern in plin viscol nu e in regula. Dar dupa parerea mea nu mai sunt foarte multe sanse sa ramana”, a afirmat Dragnea marti seara, dupa sedinta Comandamentului de iarna de la Palatul Victoria.

Vicepremierul a adaugat ca dupa masurile pe care le-a luat la Buzau, deja s-a ajuns la unele localitati despre care autoritatile spuneau ca este imposibil de ajuns din cauza intemperiilor.

“Acest lucru este de neacceptat. Este pacat de munca intregului sistem daca intr-un singur loc cineva nu duce treaba pana la capat. Degeaba rezolvi tot judetul daca iti raman cinci localitati care sunt izolate si acolo poti avea probleme”, a precizat Dragnea.

Vicepremierul a adaugat ca l-a trimis la Buzau pe secretarul de stat Iulian Matache de la Ministerul Dezvoltarii pentru a sprijini coordonarea institutionala.