Gabriel Bivolaru a fost eliberat din inchisoare

gabriel_bivolaru

Fostul deputat Gabriel Bivolaru a fost eliberat din inchisoare, miercuri seara, in urma unei decizii a Curtii de Apel Constanta. Decizia instantei este definitiva.

Bivolaru se afla in Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta si a fost eliberat in jurul orei 20.30. Fostul deputat a fost arestat in august, alaturi de alte sapte persoane, intr-un dosar de furt calificat, evaziune fiscala si spalare de bani.

Magistratii Curtii de Apel Constanta au admis, miercuri, recursul depus de Gabriel Bivolaru si ceilalti sase inculpati din acest dosar impotriva masurii de arestare preventiva, astfel ca cei sapte vor fi cercetati in libertate, cu interdictia de a parasi tara.

In 6 decembrie, o instanta a Tribunalului Constanta a respins ca nefondate cererile formulate de avocatii inculpatilor Gabriel Bivolaru, Gheorghe Mangalea, Paul Boamfa, Adrian Arhire, Marius-Ciprian Poenaru, Petronel Dimofte, Marin Chihaia, Ovidiu Romeo Meridicos de revocare a masurii arestarii preventive. Decizia nu a fost definitiva si a fost atacata cu recurs la Curtea de Apel Constanta.

Bivolaru, care a fost deputat PDSR de Ialomita intre anii 1996-2000, a fost eliberat conditionat in 2007, dupa ce, in 2004, a fost condamnat la o pedeapsa de cinci ani de inchisoare.

Foto: Realitatea TV