GABRIEL COTABITA, readus la Spitalul Floreasca. Afla care este motivul

Cantaretul GABRIEL COTABITA, aflat in recuperare la Spitalul ELIAS, dupa un stop cardio-respirator, a fost dus din nou la Spitalul de Urgenta FLOREASCA, unde a fost initial internat, pentru montarea unui DEFIBRILATOR INTERN.

Cotabita a fost transferat, vineri, la Spitalul Floreasca, la Sectia de cardiologie, pentru montarea unui defibrilator intern care va servi la EVITAREA UNOR TULBURARI DE RITM CARDIAC, a declarat directorul medical al Spitalului Elias, Dana Safta, potrivit Mediafax. Ea a mai precizat ca recuperarea cantaretului decurge foarte bine, acesta urmand sa revina sambata la Elias.

CITESTE SI: DRAMA lui COTABITA – de ce isi dorea vedeta, atat de tare, sa slabeasca

Gabriel Cotabita a fost transferat, pe 16 iunie, de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, unde a fost internat din 8 mai, la Spitalul Elias, pentru un proces complex de RECUPERARE. Medicii precizau la acel moment ca nu se punea problema ca Gabriel Cotabita sa fie supus vreunei interventii chirurgicale, ci a fost internat la Spitalul Elias strict pentru recuperare complexa.

Reprezentantii Spitalului de Urgenta Floreasca au anuntat, printr-un comunicat de presa, ca Gabriel Cotabita are stare generala buna si se alimenteaza oral.

“Pacientul se afla in stare generala buna, echilibrat respirator si hemodinamic, cu mobilitate prezenta si se alimenteaza oral. In cursul acestei dimineti a fost transferat la Spitalul Elias pentru tratament de specialitate si recuperare complexa”, se arata in comunicatul Spitalului Floreasca.

Surse medicale au precizat ca Gabriel Cotabita are nevoie de recuperare logopedica si motorie, incluzand kinetoterapie si fizioterapie. Cotabita a fost internat in Clinica de Recuperare Medicala de la Spitalul Elias, condusa de profesor dr. Mihai Berteanu.

Reprezentantii Spitalului de Urgenta Floreasca anuntau, in 11 iunie, ca starea lui Gabriel Cotabita este usor ameliorata, artistul beneficiind de sedinte de fizio-kinetoterapie si asistenta psihologica.

CITESTE SI: DECLARATII-BOMBA – Prietena lui Gabriel Cotabita vorbeste deschis despre starea acestuia – afla din articol 

Cantaretul Gabriel Cotabita a fost gasit, in 8 mai, in STOP CARDIO-RESPIRATOR, in stare de inconstienta, intr-o sala de fitness de la un hotel din Capitala. Cotabita era singur in sala cand i s-a facut rau, el fiind gasit ulterior de un angajat al hotelului, care a sunat la numarul de urgenta 112. Cotabita a fost resuscitat de un echipaj SMURD si a raspuns manevrelor, fiind stabilizat si dus la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, unde aproximativ trei saptamani a fost ventilat mecanic.

Investigatiile complexe indicau, in 11 mai, drept cea mai probabila cauza a stopului cardio-respirator suferit de Cotabita o TULBURARE SEVERA DE RITM CARDIAC, produsa in contextul unor afectiuni cardio-vasculare preexistente.

In 19 mai, Gabriel Cotabita a fost supus TRAHEOSTEMIEI, interventie care ii va proteja si coardele vocale, declarau surse medicale, care precizau atunci ca solistul este in continuare ventilat mecanic, in stare grava, dar stabila.

In 25 mai, reprezentantii Spitalului Floreasca anuntau ca starea lui Gabriel Cotabita arata o ameliorare, intrucat pacientul raspunde la anumiti stimuli si respira spontan pe sonda de traheostomie, dar necesita in continuare ventilatie mecanica intermitenta.

Ulterior, intr-un comunicat din 4 iunie, Spitalul Floreasca anunta ca Gabriel Cotabita este constient, dar “momentele de cooperare alterneaza cu perioade de confuzie”.

 CITESTE SI: GABRIEL COTABITA, transferat la SPITALUL ELIAS. Artistul ar putea fi supus unei noi OPERATII. UPDATE 

*sursa foto: pressalert.ro