GABRIEL GARCIA MARQUEZ va fi INCINERAT in cadrul unei ceremonii “private”

Corpul neinsufletit al marelui scriitor columbian GABRIEL GARCIA MARQUEZ, decedat joi, la varsta de 87 de ani, va fi INCINERAT in cadrul unei ceremonii “private”, urmand ca un ultim omagiu sa-i fie adus luni la Palatul de Arte Frumoase din Ciudad de Mexico, relateaza Agerpres, care citeaza agentia EFE.

Anuntul a fost facut de directoarea Institutului National de Arte Plastice (INBA), Maria Cristina Garcia Cepeda, intr-un comunicat citit in numele familiei la usa casei scriitorului, situata in sudul Ciudad de Mexico.

Consiliul National de Cultura si Arte, la cererea familiei lui GABRIEL GARCIA MARQUEZ, anunta ca trupul neinsufletit al celebrului scriitor, reprezentant de marca al “realismului magic”, va fi INCINERAT in cadru privat si ca nu va fi propriu-zis o inmormantare. Nu se stie inca daca urna cu cenusa incinerata va fi transportata in Columbia, tara sa natala.

Citeste si: DOLIU NATIONAL in Columbia dupa moartea scriitorului GABRIEL GARCIA MARQUEZ

“Luni, incepand cu ora 16h00, i se va putea aduce un ultim omagiu la Palatul de Arte Frumoase, unde publicul va putea onora mostenirea sa” in calitate de romancier, jurnalist, editor si politician, a indicat Garcia Cepeda.

Sefa INBA a fost insotita de Jaime Abello, directorul general al Fundatiei GABRIEL GARCIA MARQUEZ, care a spus ca aceasta este singura informatie ce va fi data cu privire la decesul scriitorului columbian.

Citeste si: A murit scriitorul GABRIEL GARCIA MARQUES, la varsta de 87 de ani

“Nu cred ca vor exista si alte comunicate, de aceea va invitam sa va alaturati noua luni”, i-a indemnat Jaime Abello pe jurnalisti, care fac de garda la resedinta scriitorului, considerat un corifeu al prozei mondiale din secolul al XX-lea.

Intrebat despre cauzele decesului, Abello a spus ca “medicii vor spune mai tarziu, cred”.

Autorul celebrului roman “Un veac de singuratate”, laureat al premiului Nobel pentru literatura in 1982, a decedat joi, la ora locala 14:00 (19:00 GMT) la resedinta sa din capitala mexicana, dupa ce familia sa anuntase ca in ultimele zile starea sa de sanatate era fragila.

Sursa foto: libertatea.ro