Gabriel Mutu, metroul din Drumul Taberei și tupeul unui primar disperat

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, exultă după inaugurarea metroului din Drumul Taberei și are tupeul de a-și asuma meritele inexistente pentru acest proiect care s-a finalizat după aproape nouă ani de chinuri și așteptare. Nouă ani în care PSD-ul din care face parte a ținut izolată o parte importantă a Sectorului 6 de restul Capitalei!

Perioadă în care cetățenii din Sectorul 6 s-au chinuit și au înghițit în tăcere toate minciunile care le-au fost servite în toți acești ani de cei aflați la putere. Gabriel Mutu a postat azi, pe pagina sa de Facebook, un mesaj care începe așa: ”Am așteptat ani buni să ne redați dreptul la viață civilizată!”  Primarul Sectorului 6 a uitat că în iulie 2020 declara pentru PS News: ”(…) mi-am dat seama că va fi dificil ca metroul din Drumul Taberei să fie gata în 2020!”

În primul rând, domnul primar Mutu nu locuiește în Sectorul 6 așa că nu a trebuit să treacă, zi de zi, prin toată mizeria cauzată de șantierele Metrorex. Nu a fost nevoit să-și modifice traseul obișnuit către locul de muncă în ultimii nouă ani și nici nu a trebuit să suporte penele de curent, absența apei calde sau a televiziunii prin cablu și a internetului, toate acestea fiind cauzate de lucrările la metrou! Adică scuza ideală găsită de companiile furnizoare, chiar dacă, uneori, nu era nici vorbă de așa ceva! Ci doar incompetență pură, o caracterizare care îl prinde de minune și pe primarul Gabriel Mutu….

În al doilea rând, cartierul din Nordul Capitalei în care locuiește Gabriel Mutu este o zonă altfel așa că edilul Sectorului 6 nu are cum să cunoască realitatea zilnică a sectorului pe care îl are, degeaba, în administrare de mai bine de patru ani! În plus, este greu de crezut faptul că, ditamai omul politic și milionar pe deasupra, a folosit transportul cu metroul. Sau o să facă asta în viitorul apropiat….

Domnul Gabriel Mutu a uitat că PSD a fost la putere din 2012 până în 2019! Perioadă în care, timp de patru ani, domnia sa a fost senator PSD, și s-a numărat printre cei care a votat nealocarea banilor suficienți pentru lucrările la Magistrala 5 de metrou!

” (….) vă solicit să ne predați zona supraterană ca să putem corecta greșelile constructorului și să reamenajăm locurile de parcare și spațiile verzi”, se mai arată în mesajul postat astăzi de primarul Gabriel Mutu pe facebook. Adică nu este suficient că până acum, primarul Mutu a oferit, prin intermediul Primăriei Sectorului 6, numeroase contracte firmelor clientelare și acoliților săi și mai vrea să ciugulească un parandărăt?

Însă acest mesaj îi vine mănușă domnului Gabriel Mutu în campania electorală. Dar, edilul PSD uită că în toți acești nouă ani, cetățenii din cartierul Drumul Taberei au îndurat o mizerie uriașă: zgomot, șantiere pe care se lucra și nu prea, munți de gunoaie, transport pe rute ocolitoare și lista poate continua.

Domnul Gabriel Mutu nu a fost nici măcar 1% afectat, personal, de toate aceste neajunsuri. Pentru că este greu de crezut că acestea se puteau vedea de la înălțimea și luxul penthouse-ului din zona de Nord a Capitalei în care edilul Sectorului 6 locuiește de foarte mulți ani.

Mesajul postat astăzi pe facebook confirmă doar faptul că, Gabriel Mutu este disperat după voturile cetățenilor din Sectorul 6 de care și-a bătut joc atât din postura de senator PSD, dar și din cea de primar! Disperarea unui primar marionetă care simte cum se apropie finalul unui mandat inutil și ciolanul îi alunecă, încet dar sigur, printre degete. Tic-tac, tic-tac, AMR 12 pentru domnul primar Gabriel Mutu…..