Gabriel Mutu, primarul combinator care își ascunde averea uriașă prin diferite firme

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, este unul dintre cei mai bogați edili din Capitală, și poate chiar din România. Mutu și-a declarat permanent pasiunea pentru modelism, însă adevărata pasiune a primarului sunt banii și proprietățile! Dar și ascunderea lor prin diferite inginerii financiare.

O altă pasiune a primarului Gabriel Mutu este spălarea banilor. Drept dovadă stă dosarul, vechi de 6 ani, instrumentat de procurorii DIICOT în care edilul PSD are calitatea de inculpat alături de Mario Caloianu un fost parlamentar UNPR.

Procurorii DIICOT îl acuză pe Gabriel Mutu de folosirea cu rea credință a bunurile societății GM Activ Building Management SRL și de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

“Suspectul Mutu Gabriel este acuzat că în perioada 2009-23.07.2013 a dispus transferul sumei totale de 1.064.692 lei din conturile sc GM ACTIV BUILDING MANAGEMENT SRL, în conturile a cinci dintre societățile de tip fantomă administrate de membrii grupului infracţional organizat. Banii au fost dobândiți în final de inculpat, după ce suma a fost fracţionată şi transferată în conturile altor societăţi comerciale, de tip fantomă, administrate tot de membrii grupului infracţional organizat, fiind apoi retrasă în numerar în scopul ascunderii originii infracţionale.”, se arată în comunicatul DIICOT.

„Față de acesta există suspiciunea rezonabilă că a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de societăţi comerciale de tip fantomă înscrisuri justificative, care au fost înregistrate în contabilitatea SC GM Activ Building Management SRL, şi în baza cărora s-au efectuat transferurile de bani din conturile SC GM Activ Building Management SRL în conturile societăţilor menţionate”, se mai arăta în comunicatul emis de procurorii DIICOT în octombrie 2014 și în care era anunțată ”anihilarea activității unui grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală și spălarea banilor proveniți din infracțiuni”.

Gabriel Mutu este milionar în euro și iubește luxul. Are bijuterii, obiecte de artă și ceasuri de sute de mii de euro (foto 1 interior) (conform declarațiilor de avere, cele care pot fi încă accesate pentru că acelea din perioada 2009-2012 s-au ”evaporat” atât de pe site-ul Senatului (foto 2 interior), cât și de pe cel al ANI!), numeroase proprietăți și spații comerciale ascunse prin diferite firme.

Foto 1

Foto 2

Primarul marionetă de la Sectorul 6, un traseist politic cu acte în regulă așa cum îl denumea fostul său coleg și omolog Robert Negoiță, este mai presus decât cetățenii pe care îi reprezintă de mai bine de 4 ani încoace. De exemplu, conform declarației de avere din 2008, Gabriel Mutu menționa că are 500.000 de euro bani gheață (foto 3 interior). În aceeași declarație de avere, primarul în exercițiu de la Sectorul 6 pomenea și încasarea a peste 559.000 de lei de la Romconsulting Investment Group, o companie la care era acționar împreună cu prietenul Cătălin Iordăchescu.

Foto 3

Gabriel Mutu este primarul sectorului 6 dar locuiește într-un ditamai penthouse de 550 de metri pătrați de pe Grigore Gafencu nr. 22-24 din zona Herăstrău. Apartament ascuns și deținut, bineînțeles, într-una dintre firmele sale (care mai dețin altre trei apartamente în aceeași zonă și au prețuri cuprinse între 200 și 400 de mii de euro fiecare). La fel se întâmplă și cu cele două apartamente deținute pe bulevardul Preciziei din cartierul Militari. Dar și cele cu opt spații comerciale împrăștiate prin toată Capitala și numai în zone bune precum Banu Manta, Aerogării sau Jean Louis Calderon care generează din chirii sume impresionante de bani. Care se adaugă la dividendele babane sau restituirile de împrumuturi pe care edilul Gabriel Mutu pretinde că le-a acordat anumitor firme…..

Gabriel Mutu a prins gustul banilor imediat după revoluție când, alături de prietenul său de o viață, Cătălin Iordăchescu, schimbau orice fel de valută. Prin anii 2000, Mutu și Iordăchescu au renunțat la schimbul valutar și s-au apucat de amanet. Dealtfel, Iordăchescu este, printre altele, proprietarul casei de amanet Tezaur care are vreo 54 de puncte de lucru prin tot Bucureștiul.

În continuare vă prezentăm firmele în care a fost sau este implicat Gabriel Mutu, direct sau prin intermediul unor apropiați. Dar și câteva sume (n.red. cele la vedere) care i-au intrat în conturi primarului de la Sectorul 6 în decursul anilor:

Tezaur Impex SRL

Romconsulting Restserv SRL

Romconsulting Investment Group (559.000 lei dividende)

MG Development Coporation SRL (500.000 lei – restituiri de împrumuturi. Mai are de recuperat încă 500.000 lei din total împrumutului total de 1 milion de lei)

Leader Magic SRL

Autorc Hobby Store SRL

Leader Rezidențial Concept SRL

GM Activ Building Management SRL (650.000 lei –dividende, 450.000 lei-restituiri de împrumuturi)

Grand Luxury Offices Complex SRL

International Building Construct SRL

Spațiu comercial Sector 2 (695.000 lei-chirii).

Sursa foto: facebook