GABRIEL OPREA: 15 localitati din judetele Brasov, Prahova, Mehedinti, Valcea si Salaj, cele mai afectate de conditiile meteo

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a indicat, luni, 15 localitati din judetele Salaj, Brasov, Valcea, Mehedinti si Prahova ca fiind cele mai afectate de conditiile meteo.

El a aratat, in comandamentul de iarna convocat la Palatul Victoria de premierul Victor Ponta, ca echipele de interventie au fost mobilizate de duminica in toate judetele vizate de atentionarile meteo.

Oprea a precizat ca in dispozitivul de interventie, la nivel national, MAI are peste 26.000 de pompieri, jandarmi si politisti, cu peste 3.000 de mijloace tehnice pregatite sa actioneze.

CITESTE SI: COMANDAMENT DE IARNA LA GUVERN. Director ANM: Atentionari punctuale dupa expirarea codului galben 

“In Bucuresti si in judetele vizate de codul galben care intra in vigoare astazi la orele 14,00 s-au operationalizat grupele operative care vor transmite catre centrul operational de comanda al MAI orice situatie care poate surveni pentru a lua masuri imediate”, a spus ministrul.

El a indicat ca in prezent cele mai afectate localitati sunt Trasnea din judetul Salaj, Codlea din judetul Brasov, Mosoroasa din judetul Valcea, Balacitea, Vadoia, Almajel, Stricovita, Petra, Padina, Dobra, Dubova, Ogradena din judetul Mehedinti, Sotriile, Comarnic, Valea Doftanei din judetul Prahova.

In context, ministrul de Interne a aratat ca un singur drum judetean — 108 R — pe raza comunei Trasnea din judetul Salaj a fost inchis, ca masura preventiva, indicand ca in scurt timp acesta va fi redat circulatiei.

“Politistii rutieri au aplicat 42 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 3.078 de lei, din care 38 pentru nerespectarea de catre conducatorii auto a conditiilor privind circulatia pe drumurile publice in conditii de iarna, pentru lipsa anvelopelor de iarna si a dispozitivelor antiderapante”, a spus Oprea, el adaugand ca patru administratori de drum au fost sanctionati contraventional pentru neintretinerea corespunzatoare a starii carosabilului, valoarea totala a amenzilor fiind de 8.700 de lei.

Ministrul a facut apel la toti conducatorii auto sa se informeze asupra conditiilor de drum, sa respecte indicatiile rutiere si sa manifeste o conduita preventiva.

CITESTE SI: TRAFIC DEVIAT de pe DN1 pe DN1A, din cauza AGLOMERATIEI 

El a mai precizat ca in ultimele 24 de ore elicopterele MAI au efectuat cinci misiuni pentru salvarea unor persoane aflate in situatii medicale critice, iar o alta misiune importanta s-a realizat cu avionul de transport medical pentru un transport de organe de la Iasi la Bucuresti.

Sursa foto: realitatea.net