GABRIEL OPREA a convocat un COMITET DE URGENTA pentru a discuta despre CRIZA IMIGRANTILOR

Joi, 27 august 2015, incepand cu ora 15.00, a fost convocata o sedinta a COMITETULUI NATIONAL PENTRU SITUATII SPECIALE DE URGENTA. Sedinta, convocata de vicepremierul GABRIEL OPREA dupa ce l-a informat si pe presedintele KLAUS IOHANNIS, are ca tema evaluarea riscurilor privind posibilul impact de securitate ca urmare a cresterii FENOMENULUI IMIGRATIONIST LA GRANITELE ROMANIEI.

Sedinta va avea loc la SEDIUL GUVERNULUI si a fost anuntata prin intermediul unui comunicat de presa remis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

CITESTE SI: BULGARIA A TRIMIS BLINDATE LA GRANITA CU MACEDONIA DIN CAUZA CRIZEI IMIGRANTILOR

“Viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a convocat joi, 27 august 2015, incepand cu ora 15.00, la sediul Guvernului Romaniei, o sedinta a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

Sedinta are ca tema evaluarea riscurilor privind posibilul impact de securitate urmare a cresterii fenomenului imigrationist la frontierele Romaniei.

Vicepremierul Gabriel Oprea i-a informat astazi pe Presedintele Romaniei si pe Prim-ministrul despre convocarea acestei sedinte a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

CITESTE SI: UNGARIA CERE MAI MULTI BANI EUROPENI PENTRU A FACE FATA CRIZEI REFUGIATILOR

In cadrul Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, condus de viceprim-ministrul Gabriel Oprea, sunt reprezentate urmatoarele Ministere si institutii publice centrale: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Public, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Sanatatii, Ministerul Mediului Apelor si Padurilor, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Serviciul de Protectie si Paza, Secretariatul General al Guvernului, Cancelaria Primului-Ministru, Comisia Nationala pentru Controlul Activitatii Nucleare, Agentia Nucleara si pentru Deseuri Radioactive, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

La finalul sedintei, va fi transmis un comunicat de presa privind concluziile intalnirii si vor fi puse la dispozitia mass-media imagini video”, se arata in comunicatul remis de MAI.

Sursa foto: romaniatv