Gabriel Oprea a depus juramantul ca ministru de Interne

Gabriel Oprea a depus, miercuri, juramantul in functia de ministru de Interne, dupa ce in cursul diminetii a demisionat din functia de vicepremier, pentru a putea fi numit la conducerea Internelor, unde interimatul pe care il exercita expira in data de 8 martie.

Semnarea documentului de numire la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a avut loc la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Traian Basescu, care nu a facut nicio declaratie.

Presedintele Traian Basescu a semnat, tot miercuri, decretul prin care se ia act de demisia lui Gabriel Oprea din functia de vicepremier si cel de numire in fruntea Ministerului Afacerilor Interne. 

Potrivit unor informatii neoficiale, premierul Victor Ponta nu se gandeste sa schimbe programul de guvernare, asa cum i-a cerut presedintele Traian Basescu. 

Reamintim ca numirea viitorilor noi ministri din cabinetul Ponta a aparut, miercuri, in Monitorul Oficial, insa decizia finala a ramas la mana presedintelui Traian Basescu, care urmeaza sa hotarasca daca va semna sau nu decizia de numire a acestora.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) va dezbate sambata, la ora 10.00, sesizarea facuta de PMP si PDL cu privire la noua componenta a Guvernului. Termenul a fost anuntat oficial, dupa ce pe surse circula informatia ca decizia CCR sa fie luata vineri.