GABRIEL OPREA: A fost o CAMPANIE ELECTORALA mai linistita decat precedenta

Gabriel Oprea, ministrul de Interne, a anuntat vineri, la videoconferinta cu prefectii, ca MAI si-a indeplinit atributiile privind organizarea alegerilor prezidentiale din 2 noiembrie.

“Pana la acest moment, MAI si-a indeplinit in totalitate atributiile care ii revin potrivit prevederilor legale privind organizarea alegerilor. Toate materialele necesare desfasurarii votarii au fost distribuite deja fiecarei primarii, urmand ca maine sa fie predate presedintilor Birourilor electorale ale sectiilor de votare. Pentru asigurarea conditiilor de legalitate, prefectii impreuna cu presedintii birourilor electorale judetene si reprezentantii AEP au efectuat instruirea de specialitate cu presedintii sectiilor de votare”, a spus Oprea.

CITESTE SI: INCIDENTE ELECTORALE: Cate amenzi au dat politistii de la debutul campaniei pentru prezidentiale 

Ministrul a apreciat ca a fost una dintre cele mai “linistite” campanii electorale, numarul de incidente inregistrate fiind de cinci ori mai mic fata de campania din 2009.

“Daca in 2009, la finalul campaniei aveam 937 de incidente, in prezent sunt sesizate 182. In toata aceasta perioada nu au avut loc evenimente grave care sa perturbe ordinea publica, majoritatea situatiilor sesizate referindu-se la afisajul electoral. Fata de 2009 au fost inregistrate de cinci ori mai putine contraventii si de patru ori mai putine infractiuni. La aceasta campanie au fost aplicate 85 de sanctiuni si valoarea amenzilor este de 46.100 lei. In urma verificarilor au fost constatate 58 de infractiuni pentru care sunt cercetate 25 de persoane, fata de 2009 cand au fost cercetate 194 de persoane”, a afirmat ministrul Oprea.

CITESTE SI: Unul dintre CANDIDATII la ALEGERILE PREZIDENTIALE ar putea ajunge la INCHISOARE 

Pentru ca au ramas mai putin de 24 ore pana la incheierea campaniei electorale, vicepremierul a spus ca nu crede ca vor inregistrate schimbari semnificative fata de aceste date. Oprea a apreciat ca cele 30 de zile de campanie electorala demonstreaza ca “a existat o atitudine ferma si responsabila a tuturor structurilor MAI”, solicitand aceeasi mobilizare si in perioada ce urmeaza.

“Aveti grija ca toate materialele votarii sa ajunga in conditii bune la fiecare sectie de votare si asigurati-va ca fiecare sectie e organizata corespunzator pentru ca procesul de vot sa fie desfasurat normal”, a completat Gabriel Oprea.

Sursa foto: jurnalul.ro