GABRIEL OPREA, URMARIT PENAL pentru ABUZ in SERVICIU. Declaratiile fostului ministru de INTERNE. UPDATE

Fostul ministru de Interne GABRIEL OPREA a ajuns, vineri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru a fi audiat si informat de procurorii anticoruptie de inceperea URMARIRII PENALE in dosarul in care el este acuzat de ABUZ in SERVICIU.

UPDATE 11.10: “Este o ancheta in curs si nu pot spune prea multe. Vreau sa se afle adevarul cat mai repede. Cand am fost numit ministru de Interne era stabilit un mecanism bine pus la punct. Sunt un om care si-a facut intotdeauna datoria, nu mi-am luat nicio zi de concediu. Eu nu aveam un program normal, am fost intotdeauna la dispozitia statului. Sunt nevinovat si vreau sa fiu cercetat de justitia romana”, a declarat GABRIEL OPREA la iesirea din sediul DNA.

Potrivit DNA, GABRIEL OPREA se face vinovat de doua infractiuni de ABUZ in SERVICIU, una constand in folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate in perioada in care era ministru cu echipaje ale Politiei Rutiere, iar cealalta constand in incheierea unui protocol in baza caruia procurorul general, Tiberiu Nitu, a beneficiat, in mod nelegal, de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale Politiei Rutiere.

Deschiderea anchetei de catre DNA a urmat accidentului din 20 octombrie 2015 in care politistul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) de la Brigada Rutiera a Capitalei a murit dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala, in timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului GABRIEL OPREA.

Miercuri, colegii lui GABRIEL OPREA din Senat au aprobat inceperea URMARIRII PENALE fata de acesta, cu 102 voturi „pentru”, 30 de voturi „impotriva”, in timp ce un vot a fost anulat.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea