GABRIEL OPREA, URMARIT PENAL pentru ABUZ in SERVICIU. REACTIA lui OPREA. UPDATE

Fostul ministru de Interne GABRIEL OPREA s-a prezentat, miercuri dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) acolo unde va fi audiat in dosarul in care este inculpat alaturi de fostul sef al DIPI, NICOLAE GHEORGHE. OPREA este insotit de avocata sa si de bodyguarzi, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 10.55: Fostul vicepremier GABRIEL OPREA este URMARIT PENAL pentru ABUZ in SERVICIU. Acesta a fost informat de procurorii DNA de cursul anchetei, acuzatiile care i se aduc, dar si de faptul ca este URMARIT PENAL.

UPDATE 10.10: Fostul vicepremier GABRIEL OPREA a iesit putin dupa ora 10.00 si a spus ca in 2015 s-au identificat amenintari la conducerea MAI si ca in acest context DIPI a infiintat o noua unitate de paza a conducerii, infiintata de la zero, inclusiv prin achizitionarea masinii din dosarul DNA.

“Nu am cerut aceasta masina, se poate verifica. De altfel, si fostul sef al DIPI, domnul Nicolae a recunoscut ca nu am cerut asa ceva, nu am facut decat sa ma supun regulilor de protectie”, s-a justificat Oprea.

“Asa cum am mai spus, in timpul mandatului meu nu s-a achizitionat doar o masina, s-au achizitionat 5.000 de masini”, a declarat jurnalistilor Oprea, adaugand ca acestea au fost pentru toate structurile MAI.

In acest dosar GABRIEL OPREA este acuzat de ABUZ in SERVICIU. Inainte ca OPREA sa intre in sediul institutiei, gorilele platite de fostul ministru i-au imbrancit pe jurnalistii prezenti, altercatiia aplanandu-se la scurt timp dupa producerea ei.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: jurnalul