GABRIEL OPREA: Nu am cerut nimic in plus fata de alti ministri. UPDATE

Fostul vicepremier,  senatorul UNPR GABRIEL OPREA i-a transmis o scrisoare procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi. In cadrul acesteia, OPREA se plange si cotesta procedurile la care au apelat procurorii anticoruptie in cazul sau, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 13.40 “Cer sa merg la DNA ca sa aflam adevarul. Le-am spus faptul ca atunci cand am fost numit Ministrul de Interne era deja un mecanism, erau deja instructiuni din 1999, in care vicepremierii au dreptul la un echipaj de politie. Nu am cerut nimic in plus fata de alti ministri in ceea ce priveste coloanele oficiale.

Nu am facut nimic ilegal. Sunt zeci de protocoale care arata ca am actionat legal. Intotdeauna am respectat legea. Sunt om politic, deci cand eram si vicepremier eram si senator si presedinte de partid.

Vreau doar sa va spun ca nu am solicitat nimic in plus fata de ceilalti ministri”, a declarat in fata presei GABRIEL OPREA, dupa ce a plecat de la Comisia juridica a Senatului in care se discuta DOSARUL sau in cazul folosirii abuzive a COLOANELOR OFICIALE.   

UPDATE 13.15 Sedinta Comisiei juridice a Senatului in care se discuta solicitarea Justitiei în cazul lui GABRIEL OPREA a inceput, fiind prezenti toti membrii comisiei.

Senatorul Gabriel Oprea a venit la sedinta pentru a-si studia dosarul, care contine 12 volume, si pentru a-si prezenta punctul de vedere. El este insotit de senatorul UNPR Florentina Jipa.

Invitat in sala este liderul grupului senatorial al PSD, Mihai Fifor.

STIRE INITIALA

GABRIEL OPREA afirma ca, din punctul sau de vedere, procurorii anticoruptie care i-au instrumentat dosarul de ABUZ in SERVICIU nu erau in masura sa il ancheteze. Astfel, fostul vicepremier GABRIEL OPREA vrea ca senatorii juristi sa retrimita dosarul la DNA pentru a se face un nou rechizitoriu.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA LE-A DAT COLOANE OFICIALE SI SEFILOR DE LA SRI SI SPP

Astazi, cu incepere de la ora 13.00 are loc sedinta Comisiei Juridice a Senatului in care se va lua in discutie solicitarea DNA referitoare la URMARIREA PENALA a senatorului UNPR GABRIEL OPREA in dosarul in care este acuzat de DNA de ABUZ in SERVICIU.

Sursa foto: realitatea