GABRIEL OPREA despre AMENINTARILE RUSIEI: Romania e o TARA SIGURA, restul e RETORICA

Vicepremierul pentru securitate nationala GABRIEL OPREA, ministru al Afacerilor Interne, a subliniat marti ca “Romania a facut un salt extraordinar fata de acum 25 de ani, este o TARA SIGURA, GENEREAZA STABILITATE SI SECURITATE IN ZONA”, relateaza Agerpres.

“Eu vad un singur lucru: faptul ca Romania a facut un salt extraordinar fata de acum 25 de ani, este o tara sigura, genereaza stabilitate si securitate in regiune, este apreciata de toti partenerii nostri internationali. Am fost in SUA, AVEM CELE MAI MARI GARANTII DE SECURITATE, iar Romania este membra NATO, in cea mai puternica alianta. Restul este retorica”, a declarat Gabriel Oprea, marti, la Parlament, intrebat cu privire la declaratia lui Ulianov, care a cerut guvernelor SUA si Romaniei sa renunte la instalarea de lansatoare de rachete Mk-41 in dispozitivul de aparare antiracheta din Romania, dupa cum a relatat luni seara agentia de presa Interfax.

CITESTE SI: PONTA: DECLARATIILE BELICOASE ALE RUSIEI NU NE SPERIE DELOC

Mihail Ulianov, directorul Departamentului pe probleme de neproliferare si control al armamentului din Ministerul rus de Externe, a sustinut ca preconizata amplasare a elementelor sistemului de aparare antiracheta in Romania reprezinta ”O PROVOCARE SERIOASA PENTRU SECURITATEA INTERNATIONALA”. El a spus ca instalarea de lansatoare Mk-41 pe teritoriul roman va fi considerata de Rusia o ‘incalcare serioasa’ a Tratatului Fortelor Nucleare cu Raza Medie de Actiune (INF), incheiat in 1987 intre SUA si fosta Uniune Sovietica.

Sursa foto: Gandul