GABRIEL OPREA ESTE, DIN NOU, IN VIZORUL PROCURORILOR DNA

DNA a inceput, in data de 7 iulie a.c., urmarirea penala in rem (sunt anchetate faptele, nu persoanele) cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta, intr-un dosar deschis in baza unei plangeri penale impotriva lui Gabriel Oprea, fost ministru al Apararii, si a lui Neculai Ontanu, fost primar al sectorului 2, informeaza, in exclusivitate, Romania Libera.

Dosarul in cauza poarta numarul 298/P/2017. Procurorii anticoruptie au fost sesizati de catre Julian Rosengren, reprezentant al „Romanian Imprisonment Watch“ (RIW), o organizatie neguvernamentala specializata in drepturile omului cu sediul in Suedia. Plangerea penala se bazeaza pe o afirmatie a Oanei Niculescu-Mizil, facuta in 30 mai a.c. intr-o emisiune a postului de televiziune Antena 3.

Cu acel prilej, ea a declarat: „Intr-o zi m-a sunat (Catalin Chereches, primarul din Baia Mare – n. red.) si mi-a propus sa am o intalnire cu domnul Oprea. Am acceptat pentru ca am vrut sa vad ce are de spus. Eu si fostul meu sot. Ne-am dus la Ministerul Apararii, intalnirea a avut loc intr-o camera din spatele biroului lui Gabriel Oprea. Catalin Chereches m-a luat de acolo, m-a vazut lume, de la portarul ministerului, sefa de cabinet de acolo cu care am dat mana. Jos la poarta era un alt portar, am intrat prin fata. Am intrat intr-o camera din spatele biroului domnului Oprea. Au participat si domnul Ontanu, cred ca era si domnul Botos (Ilie Botos, fost procuror ge­neral, fost sef al DGIA – n.red), Catalin Chereches si alte persoane. Mi s-a parut suspect de ce erau in acea incapere. S-a intrat direct in discutie. Mi s-a propus sa las PSD si sa intru in UNPR. Eu stiam de aceasta propunere. Am tacut. Practic, mi s-a propus sa preiau functia de la UNPR Calarasi si sa plec cu toata organizatia locala PSD, mi s-a mai propus o alta organizatie in Bucuresti. Am mai avut o intalnire tot acolo. E o incapere mica, intunecoasa, cu o masa lunga. Au fost doua intalniri, mai multe discutii cu Catalin Chereches. Mi s-au oferit functii politice, pentru mine erau importante.

De ce era si sotul meu de atunci prezent? Pe linie de afaceri. Acolo nu s-a discutat concret, dar mi s-a spus ca vom fi contactati si li se va propune ceea ce ii propuneau sotului meu. Stiau do­sarul sotului meu si dosarul meu. Concret, sotul meu avea ferme in Calarasi, la una dintre ele trebuia montata o conducta de gaz, dar se obtinea greu avizul. Ni s-a spus ca in doua zile va obtine acea autorizatie. Mai avea si o fabrica de saltele, ni s-a propus un contract pentru Armata de doua milioane de euro, fara licitatie. Alt aspect important, eu aveam acel dosar cu ANI, mi s-a spus clar ca daca fac aceasta trecere se va rezolva cu dosarul ANI“.

Citeste articolul INTEGRAL pe ROMANIA LIBERA.

Sursa foto: realitatea