GABRIEL OPREA: JANDARMERIA ROMANA a demonstrat ca este o structura moderna

Viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat ca in ultimii ani Jandarmeria Romana a dovedit ca este o structura moderna, capabila sa asigure romanilor exercitarea cu buna credinta a drepturilor si libertatilor fundamentale.

“Preluarea recenta de catre Romania a presedintiei Fortei de Jandarmerie Europene, precum si prezenta activa in cadrul unor organisme ce reunesc institutii similare europene sunt un reper al bunei cooperari demonstrate in cadrul misiunilor desfasurate sub egida OSCE, NATO si a Uniunii Europene. In actualul context regional, Romania are avantajul unei structuri militarizate eficiente care contribuie esential la securitatea interna si, implicit, la consolidarea statutului tarii noastre de furnizor de stabilitate in regiune si in Europa”, a afirmat Oprea joi, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei, cu ocazia sarbatoririi a 165 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane, potrivit unui comunicat al MAI.

Ministrul Afacerilor Interne i-a felicitat pe toti jandarmii pentru modul in care si-au indeplinit atributiile de serviciu si i-a asigurat, in continuare, de intregul sprijin.

“Pentru ca jandarmii sa-si poata face datoria asa cum se cuvine, pentru mai multa eficienta in zona de ordine publica am alocat 160 de autospeciale noi pentru parcul auto al Jandarmeriei Romane, alte 300 urmand sa fie predate anul acesta, dintre acestea 76 pana in luna iunie”, a afirmat Oprea.

In cadrul ceremoniei, vicepremierul a inmanat celor mai merituosi jandarmi distinctia de serviciu pentru “indeplinirea in conditii deosebite a misiunilor incredintate” si a conferit distinctia “Jandarmul de onoare al anului” plutonierului adjutant Ioan Cristian Craciun din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Botosani, pentru implicarea activa si eficienta in executarea misiunilor specifice.

Pe parcursul anului 2014, jandarmul Ioan Cristian Craciun a constatat peste 70 de infractiuni cu autori identificati, a aplicat 230 de contraventii, cu un cuantum al amenzilor de aproximativ 50.000 lei si a confiscat tigari de contrabanda cu un prejudiciu calculat de aproximativ 9.000 lei. Totodata, in exercitarea atributiilor de serviciu, plutonierul adjutant Ioan Cristian Craciun a reusit prinderea unui infractor periculos, dat in urmarire generala.

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Romane, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, 500 de jandarmi au fost avansati inainte de termen pentru profesionalismul dovedit in indeplinirea misiunilor, se mai arata in comunicat.

Sursa foto: realitatea.net