GABRIEL OPREA: POMPIERII reprezinta una dintre structurile de baza ale SECURITATII NATIONALE

Vicepremierul GABRIEL OPREA, ministru al Afacerilor Interne, spune ca pentru POMPIERII MILITARI ziua de 13 septembrie este o sarbatoare a onoarei, a mandriei si a traditiei institutionale, iar pentru romani – o sarbatoare a triumfului vietii, a recunostintei pentru pompieri.

Prezent duminica la ceremonia organizata in Bucuresti de ZIUA POMPIRILOR ROMANI, GABRIEL OPREA a afirmat ca va sustine intotdeauna un sistem de salarizare si pensii decente pentru pompieri si ceilalti angajati din institutiile de ordine publica.

CITESTE SI: ZIUA POMPIERILOR ROMANI ESTE SARBATORITA DUMINICA 13 SEPTEMBRIE

“Am sustinut si voi sustine intotdeauna un sistem de salarizare si de pensii decente pentru militari, pompieri, politisti si ceilalti angajati din institutiile de aparare, siguranta nationala si ordine publica”, a spus GABRIEL OPREA, la ceremonia organizata in fata “Monumentului Eroilor Pompieri” din Bucuresti.

El a mentionat, in discursul sau, ca in plan logistic au fost alocate sume importante pentru dotarea cu autospeciale pentru situatii de urgenta, la care s-au adaugat si alte mijloace tehnice de interventie achizitionate prin programe europene. “Anul acesta 156 de autospeciale au intrat in dotarea inspectoratelor pentru situatii de urgenta, la care se adauga alte 25 de masini de mare capacitate pentru transport de persoane si victime multiple”, a precizat GABRIEL OPREA.

Vicepremierul a subliniat ca domeniul gestionarii situatiilor de urgenta este unul al oamenilor inteligenti si adaptabili, al profesionistilor curajosi si patrioti chemati sa intervina in cele mai dificile situatii. “Am incredere in capacitatea institutionala pe care POMPIERII MILITARI o au in gestionarea situatiilor de urgenta si ma bazez pe dumneavoastra si pe seriozitatea militara care va caracterizeaza”, a declarat GABRIEL OPREA.

“Prin masurile complexe pe care le desfasurati in sprijinul comunitatilor pe care le slujiti reprezentati una dintre structurile de baza ale domeniului SECURITATII NATIONALE. Misiunile pompierilor militari nu inseamna doar stingerea incendiilor. Riscurile si vulnerabilitatile la adresa securitatii publice s-au diversificat, iar structurile pentru situatii de urgenta s-au adaptat acestor noi tipuri de misiuni”, a spus GABRIEL OPREA.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: POMPIERII VOR RAMANE UN GARANT AL PROTECTIEI COMUNITATII

El a afirmat ca asumarea riscurilor este o decizie constienta pe care POMPIERII o iau in fiecare zi si inaintea fiecarei misiuni. “In lupta pentru salvarea de vieti, in lupta cu minutele, pompierii militari au platit tributul suprem, oferindu-ne exemplul curajului si sacrificiului lor. Gandurile noastre se indreapta astazi catre cei care si-au dat viata, catre acei eroi POMPIERI MILITARI cazuti la datorie”, a adaugat ministrul GABRIEL OPREA

Sursa foto: gandul