GABRIEL OPREA: Procedurile de interventie in situatiile de URGENTA vor fi regandite

Ministrul Afacerilor Interne, GABRIEL OPREA, a declarat, marti, ca procedurile de interventie in situatii de urgenta vor fi regandite si ca exista acordul in acest sens dat de premierul VICTOR PONTA.

Potrivit lui GABRIEL OPREA, aceste proceduri vor fi reanalizate “in regim de urgenta”, dupa tragedia in care patru oameni si-au pierdut viata, in urma prabusirii unui elicopter SMURD in lacul Siutghiol.

CITESTE SI: ACCIDENT ELICOPTER SMURD: PRIMELE IMAGINI VIDEO surprinse de DRONA la locul prabusirii aparatului de zbor, facute PUBLICE 

“Am sprijinul premierului sa regandim procedurile”, a spus vicepremierul GABRIEL OPREA. Ministrul Afacerilor Interne a mai spus ca astfel de analize s-au realizat “la nivelul fiecarui judet”.

GABRIEL OPREA a precizat si ca interventiile aeriene in situatii de urgenta, pe durata in care elicopterele SMURD sunt tinute la sol, vor fi asigurate de celelalte aparate de zbor ale MAI, respectiv patru elicoptere, doua aeronave si un avion. La nevoie, a mai spus ministrul, se va putea apela si la sprijinul Ministerului Apararii Nationale (MApN).

CITESTE SI: TRAGEDIE AVIATICA SIBIU: Al patrulea ACCIDENT in care este implicat un ELICOPTER PUMA 

Elicopterul cazut in lacul Siutghiol este al doilea al SMURD implicat anul acesta in accidente soldate cu morti. In 20 ianuarie, un alt elicopter s-a prabusit in muntii Apuseni, iar pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata in acel accident.

Sursa foto: