GABRIEL OPREA: Progresele muncii DNA au un impact direct asupra gradului de SECURITATE

Vicepremierul GABRIEL OPREA  le-a transmis marti procurorilor anticoruptie ca progresele muncii lor au un impact direct asupra gradului de securitate si a progresului tarii.

“De aceea am asigurat permanent sprijinul institutional atat in ceea ce priveste resursele umane, cat si cele materiale pentru intarirea capacitatii operationale a DNA. Anul trecut, de exemplu, am aprobat detasarea a peste 40 de ofiteri de Politie Judiciara la DNA pentru a veni in sprijinul procurorilor anticoruptie, numarul acestora ridicandu-se astazi la 203, toti profesionisti bine pregatiti si dedicati meseriei pe care o fac”, a declarat vicepremierul GABRIEL OPREA cu ocazia prezentarii BILANTULUI DNA.

CITESTE SI: LIVE VIDEO LAURA CODRUTA KOVESI prezinta bilantul DNA in 2014: Record de demnitari anchetati. LIVE TEXT 

OPREA a subliniat ca DNA, ca structura specializata de investigare a marii coruptii, a demonstrat ca are capacitatea de investigare necesara pentru documentarea cauzelor penale complexe sau care privesc persoane din orice zona a societatii romanesti.

“Vreau sa va asigur ca la nivelul Grupului Interinstitutional Strategic (GIS), pe care il coordonez, exista intreaga disponibilitate de cooperare institutionala privind cresterea eficientei actiunilor de combatere a coruptiei si a evaziunii fiscale”, a spus GABRIEL OPREA.

CITESTE SI: PONTA, multumit de activitatea DNA: Acelasi imbold trebuie sa existe in in cazul combaterii evaziunii fiscale 

Sursa foto: realitatea.net