GABRIEL OPREA: Ranile RAZBOIULUI ne vor aduce aminte cat de pretioasa este PACEA

Ranile razboiului ne vor aminti mereu cat de pretioasa este pacea si, tocmai de aceea, trebuie sa fim mandri ca ROMANIA are astazi cele mai importante garantii de securitate pe care le-a avut vreodata: suntem parte a celei mai importante aliante militare – NATO si parte a Uniunii Europene (UE), impartasind valorile libertatii, securitatii si justitiei, afirma viceprim-ministrul pentru securitate nationala, GABRIEL OPREA, ministru al Afacerilor Interne (MAI), in mesajul transmis cu ocazia ZILEI de 9 MAI.

Potrivit unui comunicat transmis sambata presei, ministrul arata ca, pentru Romania, 9 Mai 2015 inseamna 238 de ani de la castigarea Independentei, 70 de ani de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial si a 8-a aniversare ca membru al Uniunii Europene, motiv pentru care se cuvine sa fie onorati toti cei care au facut posibile aceste momente semnificative ale destinului Romaniei, etape istorice care au marcat existenta si continuitatea ca stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil.

CITESTE SI: PONTA, mesaj de ZIUA EUROPEI: Proiectul european are forta de a se REINVENTA 

De asemenea, ministrul subliniaza ca, pentru fiecare dintre tarile Uniunii Europene (UE), 9 Mai marcheaza momentul simbolic care a pus bazele unui parteneriat economic si politic unic in lume.

“ZIUA EUROPEI este un prilej de sarbatoare, dar, totodata, un moment de reflectie la destinul si parcursul fiecareia dintre tarile care fac parte din Uniunea Europeana (UE).

CITESTE SI: Participarea ROMANIEI la al DOILEA RAZBOI MONDIAL – DOCUMENTAR 

Este momentul in care trebuie sa ne amintim ca Uniunea Europeana (UE) a fost intemeiata de statele care, in pofida diferendelor istorice, au ales sa priveasca spre viitor pentru binele propriilor cetateni. Uniunea Europeana (UE) este, astazi, un simbol al unitatii cetatenilor sai, al comuniunii de ganduri, trairi si manifestari pe care tot mai multi o numesc identitate europeana. Am convingerea ca apartenenta la marea familie europeana constituie premisa asigurarii bunastarii si securitatii romanilor si, de aceea, voi sustine, intotdeauna, impletirea patriotismului cu valorile care au consacrat tara noastra in randul tarilor Uniunii Europene”, a mai transmis GABRIEL OPREA in mesaj.

Sursa foto: realitatea.net