GABRIEL OPREA: Recomandam populatiei din sudul tarii sa evite circulatia in noaptea de duminica spre luni

Vicepremierul GABRIEL OPREA a recomandat, duminica, populatiei din zona de sud a tarii sa evite circulatia in cursul noptii de duminica spre luni, in conditiile in care se anunta VISCOL PUTERNIC.

“De la noapte va urma un alt val de NINSORI si VISCOL puternic, fiind emisa de curand o avertizare de COD PORTOCALIU pentru judetele Buzau, Braila, Galati, Vrancea, Bacau, Vaslui, Prahova, Dambovita, Ialomita si Arges. Prima recomandare pe care o avem de transmis populatiei din zona de sud a tarii — Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei — este de a evita circulatia in aceasta noapte. In situatiile absolut necesare, recomandam conducatorilor auto care pleaca la drum sa aiba carburant suficient, sa aiba o rezerva de hrana, de apa, pentru ca exista riscul aparitiei unor blocaje in trafic”, a afirmat OPREA la Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, convocat duminica la sediul MAI.

CITESTE SI: COD PORTOCALIU DE NINSORI SI VISCOL in 10 JUDETE. NU este exclusa emiterea CODULUI ROSU

Vicepremierul a adaugat ca in ultimele 24 de ore fortele MAI s-au mobilizat astfel incat nu s-au inregistrat “persoane izolate din cauza zapezilor sau persoane disparute” si nici nu s-a impus inchiderea unor drumuri nationale sau judetene.

GABRIEL OPREA le-a cerut subalternilor din minister si autoritatilor locale sa ramana mobilizate pentru deszapezire, dar si pentru a combate posibilele efecte ale viscolului care se anunta.

Sursa foto: cotidianul.ro